„Musíme navázat na první zápas, který ukázal, že můžeme hrát ještě lépe, než jsme hráli ve čtvrtfinále a v semifinále. Musíme se ale soustředit na lepší a účelnější zakončení a přidat větší důraz v soubojích. Myslím si, že velká návštěva našich fanoušků nám pomůže k ještě lepšímu výkonu,“ doufá trenér Sparty Beni Simitči a dodává: „Věřím ve svůj tým a kolektiv. Kluci moc dobře vědí, že jména nebo jednotlivci zápasy nevyhrají. Důležitá je týmová práce a my v pondělí budeme muset být soudržní, tak jako opravdoví sparťanští válečníci, kteří se vždy mohli spolehnout na svého spolubojovníka po boku!“

Sparta věří, že ji v historicky prvním domácím finálovém zápase poženou kupředu sparťanští diváci. „Tímto chci pozvat všechny sparťany, aby nás přišli podpořit a dostali nás do vítězného deliria a spolu s námi podali nadlidský výkon. Kluci si to zaslouží, protože se jim podařilo přepsat dějiny futsalové Sparty, která hraje poprvé v historii finále české nejvyšší futsalové ligy a hned v prvním zápase finále byla velmi blízko prvnímu vítězství,“ zve všechny sparťanské fanoušky trenér Simitči.

Trenér Chrudimi Felipe Conde očekává další vyrovnaný zápas: "Musíme napravit několik chyb z prvního utkání a dojít si pro vítězství jistějším způsobem. Chyby v úvodním duelu byly způsobeny, podle mě, ztrátou zápasového rytmu, protože jsme před finále čtrnáct dní nehráli utkání. Takže si myslím, že v odvetě předvedeme kvalitnější výkon. Je to další důležitý zápas a já jsem si jistý, že na hřišti necháme všechno!“

Profil haly

Praha | UNYP

Více
Adresa Podvinný mlýn 2131/11, 190 00 Praha 9-Libeň
Kapacita 1100 sezení / 250 stání
Vstupenky 60 Kč, majitelé permanetky AC Sparta Praha a HC Sparta Praha zdarma

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?