První zápas v sezoně vyhrál ERA-PACK na půdě Sparty jednoznačně 7:2. Prosincové finále Poháru FAČR na stejné palubovce bylo mnohem dramatičtější. Chrudim vyhrála "jen" 2:1. Poslední vzájemný zápas se hrál v únoru v Chrudimi a Východočeši zvítězili 3:0.

Síly před finále jsou rozložené jasně. Sparta sehrála náročnou sérii s Plzní, která končila pondělním a úterním zápasem, zatímco Chrudim odpočívala a pilně se připravovala na finále. Pokud se jí podaří znovu Spartu porazit třikrát v řadě, budeme znát mistra již příští pátek. Ale nepředbíhejme.

„Očekávám těžkou a vyrovnanou sérii, stejně jako v semifinále. Už, když jsme se začali připravovat na play off, věděli jsme, že nás pravděpodobně čeká právě tento scénář," řekl chrudimský trenér Felipe Conde a pokračoval: "Jsme připraveni a věříme, že odvedeme dobrou práci. Musíme být soustředění a jít krok za krokem. Každý bod ve finále je důležitý a velmi cenný.“

Sparťanský trenér Beni Simitči před sezonou vyhlašoval útok na titul a nyní má možnost. Má však stejné odhodlání jako na začátku sezony? "Cíl, který jsme si dali před sezonou, jsme v tuto chvíli splnili," překvapil svým výrokem trenér před finálovou sérií. "Po dlouhé době nebudeme favoritem nějaké série nebo zápasu. Určitě ale neskládáme zbraně dopředu, uděláme maximum a popereme se o mistrovský titul. Nemáme náturu, abychom předem něco odevzdávali. Nicméně náš cíl je takový, abychom měli ve finále ze hry radost," prohlásil kouč Pražanů.

Simitči si myslí, že finálové složení je zasloužené: "Myslím si, že finále, které nás nyní čeká, a jeho složení, je naprosto správné. Nastoupí v něm proti sobě jediné dva plně profesionální týmy v České republice. Ať se na mě nikdo nezlobí, i když po průběhu semifinále se i tací určitě najdou, kdyby postoupil Interobal, tak by to nebylo tak velké finále. To musí být vrcholem všeho a patří do něj nejlepší týmy, což podle mě v této sezoně byla Chrudim a Sparta."

Profil haly

Chrudim | MSH

Více
Adresa Tyršovo náměstí 12, 537 01 Chrudim
Kapacita 720 sezení / 100 stání
Vstupenky 50 Kč
Sleva pro FUTič děti do 150 cm zdarma

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?