Máte za sebou dvě utkání proti Gardenline. Čekal jsi, při známé síle soupeře, že po nich povedete v sérii 2:0?

Před začátkem této série jsem věděl, že to bude série velmi těžká a vyrovnaná. Určitě nemůžu říct, že jsme čekali stav 2:0 po dvou zápasech. Ale věřili jsme si a věříme si dál. V obou zápasech jsme byli většinu doby lepší, z tohoto pohledu je tento stav zasloužený. Velmi důležité bylo vítězství na hřišti soupeře, na druhou stranu jsme pořád opatrní a víme, že ještě není konec.

V prvním utkání vás Litoměřice zaskočily při hře v power-play, ve druhé již nikoliv. Bylo to to, na co jste se během krátké přestávky mezi zápasy nejvíce zaměřili?

Bylo toho více, na co jsme se mezi zápasy zaměřili. Řekl bych, že nás soupeř zaskočil pouze první brankou v power-play, ta druhá byla šťastná pro ně a smolná pro nás.  Dokázali jsme se z chyb poučit a to rozhodlo druhý zápas, méně chyb a v power-play jsme byli daleko více koncertovaní.

Zároveň vás v prvním zápase výrazně trápil Rafael, v Lovosicích jste mu ale několikrát vystihli rozehrávku. Je to největší síla Gardenline, kterou je potřeba eliminovat?

My jsme Rafaelovi u nás dali příliš mnoho prostoru, to jsme museli změnit. Ti hráči, kteří ho dostupovali ve druhém zápase, plnili svoji roli velmi dobře.  Zejména Matěj Slováček na něj platil a i díky němu se nám podařilo získat několik balónů a následně trestat vstřelenou brankou.

Po skončení druhého utkání bylo na hrací ploše trochu rušno, co se tam dělo?

Po mém gólu na 4:2 zbývala do konce poslední vteřina zápasu. Přesto hráč Litoměřic z rozehrávky napálil jedno z mých spoluhráčů míčem, za což jsem mu ironicky zatleskal, s úsměvem na tváři. Chvíli na to už mě Rafael držel pod krkem a Rodrigo Taverna nadával. Já byl v klidu a snažil se tento střet opustit, přesto si mě nakonec Rodrigo ještě našel, aby mi dal menší pozdrav na cestu domu v podobě utajené rány pěstí pod žebra. Já jsem v klidu, bavím se tou "nervozitou" soupeře.

Z pěti zápasů play-off jsi vstřelil 10 gólů, Čím to je, že ti forma graduje v pravý čas?

Základem všeho je, že jsem nyní po zdravotní stránce plně fit. Na začátku roku jsem se díky reprezentační dvojakci dostal do zápasového tempa a postupně jsem se rozehrál do nynější formy. Cítím se velmi dobře. Navíc patřím ke zkušeným hráčům a vím, jak se na tyto zápasy připravit, jak si nastavit denní režim, a co si v této části sezony můžu ke svému tělu dovolit. Je to o hlavě, celkové pohodě a proto také musím zmínit jednu osobu, takovou „paní Colombovou“ která mě dokáže neskutečně připravit na každý zápas (se smíchem).

Máte za sebou dvě utkání, jak vlastně probíhá vaše příprava v těchto dnech? Ulevil vám trenér, nebo jsou tréninky hodně náročné?

Mezi prvním a druhým zápasem jsme intenzivně pracovali na odstranění chyb z prvního zápasu. Strávili jsme nějaký čas u videa a poté si vše ukázali na palubovce v lehkém tempu. Nyní, když je pauza trochu delší, tak budeme trénovat standardně, jak jsme zvyklí. Já už si ve svém věku dokážu při tréninku zvolit tempo podle potřeby a toho, jak se cítím. Takže si jistě odpočinu, když bude potřeba.

V sobotu hrajete třetí zápas, mají diváci čekat stejné drama, jako v předchozích dvou duelech?

Já očekávám podobně vyrovnaný zápas, jako byly oba předchozí. Jsme ve výhodě a soupeř nyní již musí. Hrajeme doma a budeme chtít potvrdit předešlá vítězství, ale víme, že nás čeká další těžké utkání.

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?