Plzeň přivítala Spartu ve stařičké hale Slavie VŠ, kterou fanoušci zaplnili až po strop, a než se hvězdy Sparty stačily rozkoukat, prohrávaly 0:4. Plzni se dařilo střelecky, v šesté minutě vyšachovala obranu soupeře dvojice Štverák a zakončující Tomáš Vnuk, v sedmé minutě se prosadil Tomáš Štverák, v osmé tečí Slámovy střely Jan Havel a v deváté minutě překonal Vahalu v brance Sparty tvrdou střelou Jan Křemen.

Sparta sice o minutu později snížila zásluhou Michala Beleje, ale ve dvanácté minutě pláchl po pravé straně hřiště Zdeněk Slamá a propálil vše, co mu stálo v cestě - 5:1. Nádhernou individuální akcí se pak připoměl David Cupák, který prošel přes tři bránící hráče a ve čtvrnácté minutě snížil na 2:5. Tímto výsledkem skončil celý první poločas i přes řadu šancí, které důsledně pálil především sparťan Marcelo.

Ve druhé půli se Plzeň důsledně bránila a Sparta hledala cestu k ohrožení branky. Povedlo se to ve 30. minutě Angellotovi, který využil zaváhání domácích při bránění rohového kopu, a sám před prázdnou brankou neměl problém skórovat - 5:3. A v 54. minutě vybuchla lavička Sparty nadšením znovu, když se z pokutového kopu prosadil opět Angellot. Sparta pak svírala Plzeň před její brankou, ale její pokusy byly buď nepřesné, nebo končily v náruči Lukáše Němce. Naopak při power play hostů definitivně rozhodl do prázdné branky Jan Křemen.

Zdeněk Sláma (Interobal Plzeň): "Věděli jsme, že Sparta je favorit a že to bude velice težký soupěř, ale pomohlo nám, že začínáme doma, kde Spartu chceme potrápit. V sezoně jsme s nimi hráli třikrát a pokaždé to bylo velmi vyrovnané, takže jsme věřili, že můžeme konečně uspět. Ze začátku nám tam padly důležité góly, v podstatě nám spadlo úplně vše, co jsme měli. Ve druhém poločase už to byl trochu kolotoč, nepodrželi jsme balon a strachovali se o výsledek. Je škoda, že jsme se báli hrát, protože nás to málem stálo vítězství."

Michal Belej (kapitán Sparta Praha): "Začátek zápasu byl hodně zvláštní. Tlačili jsme se dopředu a bylo vidět, že domácí podřídili taktiku tomu, že se zatáhnou do obrany a budou vyrážet do brejků. Vyšlo jim to neuvěřitelně, protože do čeho v úvodu kopli, to jim tam spadlo. Je škoda, že se nám nakonec nepodařilo vyrovnat, protože gól na pět-pět visel ve vzduchu. Jediný pozitivní fakt je, že jsme šli do druhé půle s tím, že se zmáčkneme a pokusíme se vyrovnat. Stejné nasazení si musíme přenést dál a začít tak hrát od první minuty. V závěru podle mě Plzeň trochu šlapala vodu a myslím, že nám chyběla minutka na to, abychom vyrovnali. Naše power play byla taková rozhozená a bohužel úplně vyloženou šanci jsme si nevytvořili."

SK Interobal Plzeň – AC Sparta Praha 6:4 (5:2)
Branky a nahrávky: 6. Vnuk (Štverák), 7. Štverák (Holý), 8. Havel (Sláma), 9. Křemen (Štverák), 12. Sláma (Štrajt), 40. Křemen (Vnuk) – 10. Belej (Cupák), 14. Cupák (Belej), 30. Angellot (Marcelo), 32. Angellot (pen.). Stav série: 1:0.

Další aktuality

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.