Plzeň nakročila k postupu do semifinále už v prvním poločase. Teplice sice šly do vedení, když si odražený míč našel Nene. Avšak domácí srovnali, když si počínal důrazně Slavík při presinku a zakončil mezi nohama Hůly. Navíc stejný hráč ještě vymetl chvíli poté levou šibenici hostující branky. Interobalu se povedlo třikrát prosadit v rozmezí 15. a 16. minuty a hostům se navíc v závěru nepovedla power play. V té dokonce inkasovali z nohy Křemena a větší šanci si před Němcem při hře bez gólmana nevypracovali. Do kabin se tedy šlo za stavu 6:2.

Teplice chtěly hned od úvodu druhé půle diktovat tempo hry a dostat se na dostřel, ale opak se stal pravdou. Připomněl se totiž Tomáš Vnuk, který nejprve ve 22. minutě proměnil sólový nájezd na Hůlu, a pak se dvakrát trefil do prázdné branky při teplické power play. Ve 29. minutě tak byl stav 9:2 a zdálo se, že je rozhodnuto. Teplicím se pak ale během dvou minut podařilo dát tři góly a cítily šanci na zdramatizování utkání. To ovšem rázně odmítl Jan Křemen, který mohl při útoku po levé straně nahrávat na zadní tyč Vnukovi, ale místo toho si před Jeanem navedl míč na střed a tvrdou střelou se trefil pod břevno. Jedenáctý gól přidal do prázdné brány Tomáš Štverák.

SK Interobal Plzeň - Svarog FC Teplice 11:5 (6:2)
Branky a nahrávky: 9. Slavík, 10. Slavík (Havel), 15. Křemen (Vnuk), 16. Štverák (Křemen), 16. Abrham (Havel), 19. Křemen, 22. Vnuk (Holý), 27. Vnuk, 29. Vnuk (Holý), 34. Křemen (Holý), 40. Štverák (Künstner)– 4. Nene (Černý), 10. Claudinho (Černý), 30. Kulhánek (Kasal), 30. Černý (Kasal), 31. Baran (Jean). Konečný stav série: 3:2.
Zvolte HRÁČE UTKÁNÍ

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?