Po prvním poločase svítilo na světelné tabuli skóre 4:2, ale vedení si užívali i hosté. Na krásnou Slavíkovu branku, který se prosadil ve 3. minutě efektně patičkou, odpověděl vyrovnávacím gólem po brejku David Černý. Emoce vzpalily poté, co Vnuk podle domácích vstřelil regulérní branku, která nebyl uznána. Z pokračující akce pak Teplice otočily skóre a v 10. minutě vedly 2:1. Plzeň vyrovnala v 16. minutě, když se z desetimetrového kopu prosadil Michal Štrajt, tesy exekutor, který se v podobných situacích nemýlí. A před koncem poločasu Plzeň přidala rozhodující úder - nejprve se po rohu prosadil přesnou ranou Michal Holý a stále v 19. minutě propálil Teplickou power-play i Tomáš Vnuk - 4:2.

Ve druhé půli se snažil hosté korigovat skóre především během power-play, ale domácí byli tentokrát  na tuto herní situaci dobře připraveni. Po dobrém obraném zákroku Havla se dostal do zakončení opět Vnuk a ve 30. minutě to bylo již 5:3. Teplickým zkomplikoval cestu za dobrým výsledkem Lucas Borges, který jen za cenu červené karty zastavil Tomáše Vnuka, který by jinak šel sám na prázdnou branku. V početní výhodě se prosadil střelou mezi nohy gólmana Hůly Michal Holý a když se ve 33. minutě, opět během Teplické power-play prosadil Zdeněk Sláma, bylo o výsledku rozhodnuto. V samotném závěru ještě kryl desetimetrový kop Michal Bartůněk a v poslední vteřině zápasu upravil na konečných 7:3 Ladislav Beran.

David Frič (trenér Interobal Plzeň): "My jsme dnes k zápasu konečně přistoupili naplno. Klukům jsem říkal, že to bude válka. Hráli jsme doma a stav série velel k tomu, abychom ten zápas zvládli a do Teplic jeli s matchballem v kapse. Musím před klukama smeknout, jak to dnes odjezdili. Od první vteřiny jsme dali jasně najevo, že tady nepustíme ani centimetr zadarmo"

Ladislav Beran (Svarog Teplice): "My jsme dnes opět nedodrželi taktické pokyny, které jsme si před utkáním řekli. Nepohlídali jsme si standardní situace, rohy a auty, ze kterých dnes Plzeň rozhodla. Proti tak zkušenému týmu si to nemůžeme dovolit. Plzeň se už včera dobře připravila na naši power-play a bude těžké něco dalšího vymýšlet, protože to brání zkušeně."

SK Interobal Plzeň – Svarog FC Teplice 7:3 (4:2)
Branky a nahrávky: 3. Slavík (Štrajt), 16. Štrajt (10 m kop), 19. Holý (Vnuk), 19. Vnuk, 30. Vnuk (Havel), 30. Holý (Vnuk), 33. Sláma – 9. Černý (Nene), 10. Kasal (Baran), 40. Beran (Kulhánek). Stav série: 2:1.
Zvolte HRÁČE UTKÁNÍ

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?