Chrudimští, které do Brna přijela podpořit řada fanoušků, vstoupili do druhého čtvrtfinálového utkání podle očekávání. Již během prvních minut se jim podařilo soupeře zatlačit na jeho polovině a po necelých pěti minutách se Condeho svěřenci dočkali první sladké odměny. Éverton neomylnou přihrávkou našel nabíhajícího Lukáše Rešetára a chrudimský kapitán si již s podobnou pozicí věděl rady dokonale. Další chrudimské šance navýšení náskok neznamenaly, a tak přišel trest na opačné straně. Přesnou střelou se po rychlém protiútoku totiž prezentoval Tomáš Poul, který prostřelil Litviněnka ostrým zakončením pod břevno.

Remízový výsledek Chrudimi vůbec nevyhovoval, a tak se slova znovu ujal chrudimský kapitán. Z rohového kopu dostal Lukáš Rešetár od Koudelky milimetrovou přihrávku, kterou ostrou ranou uklidil do sítě bezmocného brankáře. Poločasové vedení chrudimští futsalisté po pauze navyšovali. Rešetár se ve 24. minutě převtělil do role asistenta a připravil třetí branku Maxovi. Stejná spolupráce zafungovala i o devět minut později, kdy se i Max podruhé prosadil a pojistil tím vedení ERA-PACKu.

Helas zkusil v závěrečných minutách hru bez brankáře, k výraznějšímu ohrožení Litviněnkovy branky se ale propracovat nedokázal. Navíc přišel čtyři minuty před koncem trest, Michal Mareš místo střely zvolil pas na volného Matěje Slováčka, který hladce upravil na konečných 5:1. Chrudimští mají na kontě druhé čtvrtfinálové vítězství a v pátek budou chtít před vlastními fanoušky využít hned první postupový mečbol.

David Presl (Helas Brno): "Celou sérii hrajeme uvolněně, nemáme co ztratit. První poločas jsme byli Chrudimi vyrovnaným soupeřem. Škoda branky před koncem poločasu. Celý tým jsme se vydali ze všech sil a odvedli jsme dobrou práci."

Felipe Conde (trenér FK ERA-PACK Chrudim): „Vzhledem k dvěma zápasům s malým časovým rozestupem bylo naším cílem zpomalit hru a předvést více taktických kroků. Zápas jsme začali velmi dobře, jenže poté jsme na několik momentů ztratili kontrolu nad hrou. Ve druhé půli jsme hráli znovu skvěle takticky a stanoveného plánu jsme se drželi až do konce. Nyní si musíme odpočinout a začít přemýšlet o dalším zápase.“

Helas Brno – FK ERA-PACK Chrudim 1:5 (1:2)
Branky a nahrávky:
11. Poul (Mužík) – 5. Rešetár (Éverton), 20. Rešetár (Koudelka), 24. Max (Rešetár), 33. Max (Rešetár), 36. Slováček (M. Mareš). Stav série: 0:2.
Zvolte HRÁČE UTKÁNÍ

Další aktuality

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.

Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol
Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol 26.03.2024

Ve čtvrtek od 20 hodin před kamerami projektu Futsalové pondělí bude pokračovat vyrovnaná série mezi domácí Slavií a Oxyworld Baník Chomutov. Jeden z týmů získá mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?

André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol
André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol 25.03.2024

Chrudim vyhrála v Modřicích nad Žabinskými Vlky 5:1 a v pátek už může dotáhnout postup do semifinále. Žabinští Vlci vzdorovali až do třinácté minuty, kdy začal svoji cestu za hattrickem André, po jednom gólu obstarali Igor Martins a Záruba. Za domácí se v závěru prosadil Havlín.