Po úvodní dvacetiminutovce svítilo na světelné tabuli poněkud překvapivé skóre. Favorizovaná Plzeň se totiž během první půle jen těžce dostávala do hry a hosté z Teplic byli velmi nebezpeční. V jedné ze svých šancí udeřil v deváté minutě Claudinho, který pláchl domácí obraně a s jeho střelou si neporadil ani výborně chytající Němec - 0:1! Teplice mohly dokonce přidat i další branky, jenže střely Neneho, nebo znovu Claudinha, vychytal skvělý Němec. 

Velké věci se začali dít ve druhém poločase. Teplice začaly hrát hned s rozehrávkou power-play a snažily se kontrolovat hru. Stal se ale přesný opak. Ve 23. minutě se tvrdou střelou prosadil Michal Štrajt a o minutu později z podobného místa i Jan Křemen - 2:1. Teplice, v čele s výborně technicky vybavenými hráči z Brazílie, pak svíraly Plzeň při další dlouhé power-play, při které se nakonec ve 31. minutě po dorážce prosadil Baran - 2:2. O minutu později si ale Plzeň vzala zpět vedení, když se ze standardní situace prosadil další tvrdou střelou Michal Štrajt. Teplice nadále narážely na výborného Němce v brance, a když už domácí fanoušci tlačili očima časomíru do konce, přece jen dokázaly srovnat. Po další dorážce se ve 38. minutě prosadil Souza. 

První prodloužení bylo poměrně opatrné, ani jeden z týmu nechtěl udělat chybu. Teplice se také snažily nefaulovat, protože si i do prodloužení přinesly zátež v podobě šesti akumulovaných faulů. Ve 47. minutě ale domácím pořádně zatrnulo, protože z levé strany našel mezírku mezi gólmanem a tyčkou Lucas Borges a Teplice vedly 3:4. Obrovské drama ale nadále pokračovalo a Plzeň udržel ve hře o dvě minuty později Michal Holý - 4:4. A v infarkovém závěru si nakonec Plzeň uzmula první vítězství v sérii pro sebe! Vteřinu před koncem rozehrál Vnuk roh a štastný střelec Štrajt, spolu se zvukem sirény, propálil vše, co mu stálo v cestě - 5:4. Tento gól zvedl vlnu emocí na obou stranách a vedl i obrovské mele mezi oběma střídačkami. Na vítězství Plzně se ale již nic nezměnilo a můžeme si být jisti, že v této sérii bude o napětí postaráno.

David Frič (trenér Interobal Plzeň): "Dnes to byl hodně emotivní zápas. Bylo vidět, že je to první utkání série, ve kterém šlo o hrozně moc. Já jsem zklamaný, že jsme zápas nezvládli po taktické stránce, měli jsme ho vyhrát už v základní hrací době. Špatně jsme bránili power-play, na to se musíme podívat a lépe se na to připravit, protože dneska nás to mohlo stát vítězství."

Martin Kulhánek (kapitán Svarog FC Teplice): "Momentálně jsem velice zklamaný. Věděli jsme, že to v Plzni nebude jednoduché, ale myslím, že jsme se na utkání dobže připravili. Jsme zklamaní z verdiktu rozhodčího, který uznal vítězný gól Plzně, o kterém jsem přesvědčen, že padnul až po konci utkání. Ale prohráli jsme a musíme jít dál. Mrzí to o to víc, že jsme odehráli opravdu dobré utkání. Série s Plzní bude velice vyrovnaná a my musíme doma bezpodmínečně urvat vítězství."

SK Interobal Plzeň – Svarog FC Teplice 5:4pp (0:1, 3:2 – 0:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 22. Štrajt (Štverák), 24. Křemen (Havel), 32. Štrajt, 48. Holý (Abrham), 50. Štrajt (Vnuk) – 9. Claudinho (Borges), 31. Baran (Claudinho), 38. Nene (Jean), 47. Borges (Baran).
Zvolte HRÁČE UTKÁNÍ

Další aktuality

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?