Po aféře "Sparta", která tento týden udivila českou futsalovou veřejnost, jede Plzeň do České Lípy s jistotou druhého místa v tabulce. Díky třem kontumacím Sparty Praha se dostala na její místo v tabulce, a dva body z prvního kola, které si Interobal dodatečně připsal, odstřihly i dotírající Litoměřice.

O co tedy v pátek půjde? "Zápas s Démony budeme brát jako přípravu na play off. Budeme chtít zátěž rozložit na kompletní kádr, který v pátek do Lípy pojede. V tréninku zkoušíme i nějaké nové věci, takže bude prostor některé z nich vyzkoušet. Také chceme všichni pomoci Tomášovi Vnukovi k prvenství v kanadském bodování," přibližuje cíle na páteční zápas trenér Petr Kučera. Právě Tomáš Vnuk stále drží první místo v tabulce produktivity VARTA futsal ligy, v současné chvíli už o dva body.

Plzeň bude sledovat i další páteční zápasy, ve kterých se rozhodne o soupeři pro čtvrtfinále. Tím budou Teplice nebo Slavia. "My si soupeře, jako některé jiné kluby, nevybíráme. Hrajeme v každém zápase naplno a děláme tenhle sport tak, aby měl hlavu a patu. Pokud si nás vybere Slavia, tak jí budeme chtít dvě vyřazení vrátit i s úroky. Věřím, že jsme letos s příchodem Davida Friče a nových hráčů úplně na jiné úrovni. Navíc jsme Slavii letos dvakrát porazili, tudíž bychom mohli do série jít s velkým sebevědomím. Totéž by platilo i o druhém možném soupeři z Teplic," připomíná Petr Kučera dvě neblahé vyřazení ve čtvrtfinále z posledních dvou sezon, které měl na svědomí právě soupeř z pražského Edenu.

Ještě na konci minulého týdne se Interobal připravoval na čtvrtfinálového soupeře z Teplic, ale kontumace Sparty přivála i možnost Slavie, se kterou se Plzeň utkala v posledním kole a vyhrála 2:1. "Sparta, potažmo její činovníci, by se měli stydět. Pokud chci mít mužstvo složené převážně z cizinců, tak bych si měl také ohlídat veškerou administrativu s tím spojenou. Kontumace v této fázi soutěže vrhá velký stín na náš sport a určitě mu neprospěje. Zvlášť když se taková ostuda schová pod značku Sparty," dodává poslední slovo k aféře Petr Kučera.

V posledním ligovém zápase se Slavii opouštěl palubovku za asistence záchranné služby gólman Michal Bartůněk. "Michal je takový náš smolař sezony. Je to s ním jak na houpačce, ale včera již byl s námi na tréninku, takže zranění snad nebylo a nebude vážné, v pátek bude také připraven," uzavírá Kučera.

Česká Lípa v této sezoně bojovala o záchranu, kterou si zajistila na poslední chvíli, a zápas s Plzní si bude chtít užít bez tlaku. "Jsme zachránění, takže si myslím, že to bude o tom nikoho nezranit, z naší strany zodpovědně bránit a rozloučit se s fanoušky pohledným futsalem, jelikož je to naše poslední utkaní letošní ligy," říká trenér Démonů Karel Kruliš.

Profil haly

Č. Lípa | MSH

Více
Adresa Wedrichova 3305, Česká Lípa 470 01
Kapacita 200 sezení / 100 stání
Vstupenky 20 Kč dospělí
Sleva pro FUTič Mládež do 10 let zdarma

Další aktuality

Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii
Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii 28.03.2024

Třetí čtvrtfinále play off 1. Futsal ligy viděli ve čtvrtek fanoušci v Edenu. Slávisté nedali Chomutovu šanci a vyhráli vysoko 8:2. Na prvních šesti gólech se třemi góly a třemi asistencemi podílel slávista Jan Křemen.

Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin
Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin 28.03.2024

Svaz futsalu přichystal na třetí utkání série mezi Slavií a Chomutovem speciální rozšířené vysílání, které začíná na YouTube a ČT sport Plus už ve čtvrtečních 19:40 hodin. Dívejte se, bude na co!

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.