Interobal měl v prvním poločase více ze hry. Avšak trenéři Frič a Kučera asi nebyli spokojeni s rozehrávkou svého týmu. Nicméně domácí šli do kabin s vedením 2:1 zaslouženě. Byli aktivnější a měli územní převahu. Nejprve se v 7. minutě prosadil probuzený střelec Zdeněk Sláma krásnou střelou pod horní tyč, v 18. minutě pak neméně povedenou ranou i Michal Holý. Hosté prakticky skórovali ze své jediné větší šance, když tvrdou střelou překonal Němce v utkání velmi aktivní Daniel Kasal. Utkání bylo také soubojem dvou brankářských nadějí českého futsalu - Němec versus Hůla a především hostující brankář velice dobrým výkonem ukazuje, že Baník Chomutov umí pracovat s mládeží na špičkové úrovni. 

Ve druhém poločase se domácí Interobal rozstřílel a dvěma góly během 22. minuty vnesl do své hry mnohem větší klid.Nejprve se po kombinaci tří domácích futsalistů prosadil do odkryté branky Jan Křemen a o chvilku později se tvrdou ranou podruhé v utkání prosadil Michal Holý - 4:1. Teplice pak převzali iniciativu a snažili se prosadit přes poctivě bránící hráče v modrobílých dresech. Povedlo se to až v 31. minutě Davidu Černému - 4:2. Zajímavý moment se odehrál v teplickém brankovišti o minutu později. Rozboud vyřešil přečíslení zleva střelou na zadní tyč, kde jeden z hostů zahrál rukou a rozhodčí nařídili penaltu. Michal Holý ale jen přiťukl míč na levou stranu, kde již nebyl pro zcela volného Tomáše Vnuka problém zakončit. Ve 37. minutě se proti proti hostům kopala druhá penalta. Hůla podrazil Vnuka a sám postižený penaltu bezpečně proměnil - 6:2. Hosté se pak snažili korigovat výsledek i za pomoci hry bez brankáře, což potrestal gólem přes celé hřiště Dušan Künstner, pro kterého to byla první ligová trefa v kariéře. Osmou branku přidal z desetimetrového kopu ve 39. minutě Michal Štrajt. V poslední minutě padlo ještě po jednom gólu na každé straně, které jen kosmeticky upravily výsledek na konečných 9:3.

David Frič (trenér Interobal Plzeň): "Dnes o vítězství rozhodla naše kvalita a proměňování brejkových příležitostí a šancí ve druhém poločase. Šance jsme měli už v prvním poločase a pokud by se nám je podařilo vyřešit lépe, mohli jsme velmi výrazně vést už o poločase a ten zápas by byl rozhodnutý daleko dříve. Nám v posledních zápasech hodně chyběl Michal Holý, pak i Tomáš Vnuk, což jsou hráči, kteří ten tým táhnou celou sezónu a dnes ukázali, jak moc jsou důležití, protože ty góly padaly především po jejich akcích. My počítáme s tím, že na Teplice narazíme ve čtvrtfinále a myslím si, že Svarog, tím jak dnes k utkání přistoupil a s jakou sestavou přijeli, si nás vlastně vybral. Já doufám, že to tak dopadne a se Svarogem si to v play-off rozdáme." 

Daniel Kasal (hráč Svarog Teplice): "Výsledek nás mrzí. Měli jsme i šance, které jsme bohužel, narozdíl od Plzně, neproměnili. Plzeň kopala i dvě penalty a jednu desítku, ale co dá dělat, takový je futsal. Měli jsme asi na začátku druhého poločasu víc vyvíjet tlak, což se nám nedařilo. Oproti první půli jsme polevili a Plzni to tam začalo padat. Je to pro nás veliká škoda, chtěli jsme uhrát alespoň remízu."

SK Interobal Plzeň – Svarog FC Teplice 9:3 (2:1)
Branky a nahrávky: 7. Sláma, 18. Holý (Křemen), 22. Křemen (Vnuk), 22. Holý (Vnuk), 32. Vnuk (Holý), 37. Vnuk (pk), 37. Künstner, 39. Štrajt (10 m kop), 40. Vnuk (Künstner) – 12. Kasal (Klíma), 31. Černý (Kasal), 40. Kasal (Černý).
Zvolte HRÁČE UTKÁNÍ

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?