Trenéra Nenada Veljkoviče i přes vysokou výhru mrzelo, že jeho svěřenci nezvládli zápas lépe v obraně, když pětkrát inkasovali a po přestávce málem soupeře pustili zpátky do zápasu.

Sešívaní šli do rychlého vedení už po pár minutách, když po Gracianově sklepnutí vstřelil svojí první branku dne Turek. Ve třetí minutě Martin Brychta přidal druhý gól, když šikovnou tečí nasměroval do sítě střelu Vítězslava Hrubého. V sedmé minutě Gamaspol snížil, když se Janu Vavračovi podařilo propasírovat míč za záda juniorského reprezentanta Jana Žežulky.

V desáté a dvanácté minutě přidal Turek další dvě branky, obě po Brychtových nahrávkách, Slavia do poločasu ještě navýšila své vedení na 6:1, když se mezi střelce zapsal Douglas Graciano a Turek dovršil svůj hattrick.

Jeseník se ale nevzdal a po změně stran Slavii málem dotáhl. Mráz, Vavrač a Marcinov svými góly stanovili skóre na 6:4 a donutili domácí pořádně zabrat. Nutno říct, že v té době nebyl výkon slávistů v obraně vůbec přesvědčivý. Ve třicáté minutě Turek situaci uklidnil po další Hrubého nahrávce. Přestřelka ale ještě nekončila, Plhák přidal pátou branku Gamaspolu, na ní odpověděli brankami Hrubý a znovu střelec zápasu Turek.

V závěru se na hřiště dostali také dva rekonvalescenti ve slávistickém dresu Ondřej Míča a Martin Směřička, právě prvně jmenovaný nádhernou ránou z půlky hřiště vstřelil pět minut před koncem devátý gól. Slávisté se pak předháněli v zahazování šancí završit desítku – dvakrát neproměnil dobrou šanci Brychta, Homola trefil tyč. Nakonec to byl slávistický kapitán, který uzavřel skóre na 10:5 po Hrubého uvolnění.

Nenad Veljkovič (trenér Slavia): „Spokojený jsem jenom se třemi body, v druhém poločase jsme znovu ztratili koncentraci a nechali soupeře zdramatizovat zápas. Musíme se takových situací vyvarovat. Vojta Turek nastřílel pět branek, ale byl bych rád, kdybych ho mohl pochválit také za obrannou činnost.“

Jiří Gnida (trenér Jeseníku): „Nebyli jsme kompletní, řada kluků měla v nohou i fotbalové tréninky. V prvním poločase jsme dostali snad šest gólů z osmi střel. Přesto jsme si o přestávce řekli, že je to futsal a že to ještě zkusíme zdramatizovat a ještě jsme se kousli, ale na to, abychom se vrátili do zápasu už to nestačilo.“

SK Slavia Praha – AC Gamaspol Jeseník 10:5 (6:1)
Branky a nahrávky: 2. Turek (Graciano), 3. Brychta (Hrubý), 10. Turek (Brychta), 12. Turek (Brychta), 15. Graciano (Turek), 16. Turek (Brychta), 30. Hrubý (Turek), 32. Turek (Směřička), 35. Míča (Směřička), 40. Homola (Hrubý) – 7. Vavrač, 23. Mráz, 25. Vavrač, 28. Jak. Řezníček (Vavrač), 32. Plhák (Marcinov).
Zvolte HRÁČE UTKÁNÍ

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?