Úvod utkání ovládala oboustranná nervozita a snaha neudělat chybu, přesto se hrálo ve svižném tempu. Po náznacích šancí na obou stranách se prosadil Jeseník v šesté minutě. Růžička rychle rozehrál, Plhák se procpal přes svého bránícího hráče a předložil ideální přihrávku Žákovi, jenž z blízkosti překonal Sikoru střelou mezi nohy. Oceláři museli převzít iniciativu, ale při jejich větším držení míče se blýskalo před oběma brankami rovnoměrně. Domácí, ani hosté však míč do sítě do konce první půle dostat nedokázali a tak se do kabin odcházelo s hubeným vedením Gamaspolu.

Po změně stran se pokračovalo ve slušném tempu a živo bylo v obou brankovištích. Zhruba ve stejném čase jako v první půlce domácí, dokázali hosté srovnat krok ve druhé části. Nástřel Cieslara těsně před Růžičkou tečoval Kantor a jesenický gólman neměl čas zareagovat. Tentokrát zvýšili aktivitu domácí a jednu z jejích akcí hasil třinecký Kantor, který podrazil Řezníčka a po druhé žluté kartě oslabil svůj tým. Oceláři přežili oslabení bez úhony a poslední desetiminutovka přinesla hru nahoru dolů. Ani jeden celek nechtěl přijmout remízu za žádnou cenu, tento výsledek by se patrně pro oba rovnal konci nadějí na udržení prvoligové příslušnosti. A divoký průběh změnu skóre nakonec přinesl. Marcinov nejprve těsně nedosáhl na přihrávku do brejku a než se stihnul vrátit, vybojoval na půlce míč Vavrač a rychlou přihrávkou našel svého zapomenutého spoluhráče, který prostřelil hostujícího Sikoru. Třinec začal prokládat hrou v pěti v poli, ale Gamaspol bránil pozorně. Naopak při obvyklém počtu hráčů se u lajny uvolnil Plhák přes dva protihráče a po vyběhnutí Sikory předložil Macurovi míč do jednoduché pozice. Dvoubrankový náskok domácí uklidnil a hosté naopak viditelně znervózněli. Dvě minuty před koncem uvolnil frustraci zkušený Polášek a doplnil Kantora v šatně hostů. Přesilovku využil Jeseník během několika sekund a výhru ještě vylepšil svým druhým gólem Macura, kterého našel nehlídaného v brankovišti ocelářů Mráz.

Utkání zhodnotili zástupci obou klubů:

Milan Novák (trenér AC Gamaspol Jeseník): „Máme za sebou mentálně velmi náročný zápas a musím pochopitelně říct, že jsem naprosto spokojený, jak jsme ho zvládli. Klíčem k úspěchu byl kolektivní výkon, poskládaný z výborných výkonu jednotlivých hráčů. Nechci příliš vyzvedávat jednotlivce, ale náš gólman Růžička byl naprosto bezchybný. Smekám před našimi hráči, odehráli jedenáct domácích zápasů venku a to bylo velmi náročné. Jsme neskutečně šťastní, že příští domácí zápas budeme hrát v Jeseníku, to je nádherný pocit, který v nás dnes převládá.“

Ondřej Krežolok (brankář Třince): "Po dvou letech sestupujeme z ligy, nic jiného si ale ani nezasloužíme. Celou sezónu jsme hledali střelce, ale nenašli jsme jej a to nás stálo i tento zápas. V první půli jsme byli určitě lepší, ale přesto jsme díky neproměňování šanci prohrávali. Zkraje druhé půle jsme přežili šance domácích a se štěstím vyrovnali. Poté jsme však nepochopitelně přestali hrát. Odešla jakákoliv taktika obou týmů a hrál se hurá futsal. Jako první skórovali domácí a to rozhodlo zápas, pak už to nemělo s futsalem nic společného. Jdeme tedy o soutěž níž a uvidíme, co po sezoně s klubem vůbec bude.“

AC Gamaspol Jeseník – SKP Ocel Třinec 5:1 (1:0)
Branky a nahrávky: 6. Žák (Plhák), 33. Marcinov (Vavrač), 37. Macura (Plhák), 38. Vavrač (Macura), 39. Macura (Mráz) – 25. Kantor (Cieslar).

Další aktuality

Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii
Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii 28.03.2024

Třetí čtvrtfinále play off 1. Futsal ligy viděli ve čtvrtek fanoušci v Edenu. Slávisté nedali Chomutovu šanci a vyhráli vysoko 8:2. Na prvních šesti gólech se třemi góly a třemi asistencemi podílel slávista Jan Křemen.

Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin
Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin 28.03.2024

Svaz futsalu přichystal na třetí utkání série mezi Slavií a Chomutovem speciální rozšířené vysílání, které začíná na YouTube a ČT sport Plus už ve čtvrtečních 19:40 hodin. Dívejte se, bude na co!

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.