Suverénní lídr českého futsalu v letošní sezóně během osmnácti kol sedmnáckrát vyhrál a body ztratil pouze za zmiňovanou remízu 2:2 v utkání s plzeňským Interobalem. Tomu se ale letos daří přepisovat historické tabulky. Poprvé bodoval s Chrudimí, poprvé si přivezl tři body z Vysokého Mýta nebo z haly Slavie Praha. Ale je vůbec možné českého hegemona v domácím prostředí porazit?

"Očekáváme velmi těžký zápas proti nejlepšímu českému klubu posledního desetiletí. Utkání bereme jako velmi kvalitní přípravu na play-off a možnost otestovat více hráčů. V nás neprospěch hrají karty a zranění, kterých teď nemáme úplně málo, ale máme široký kádr a musíme se s tím vypořádat," říká trenér Plzně David Frič, který v zápase kvůli karetním trestům nemůže počítat s Tomášem Vnukem a Janem Havlem. "Už v plné sestavě by to v Chrudimi bylo strašně těžké," ví i zmiňovaný Tomáš Vnuk, největší hvězda Interobalu, který se tak kvůli absenci nepotká s řadou spoluhráčů z reprezentace. "Kluci budou muset samozřejmě dobře bránit a chodit do brejku, po každém zisku míče budeme muset koukat dopředu a snažit se zakončit," radí spoluhráčům nejproduktivnější hráč futsalové soutěže Vnuk. 

ERA-PACK Chrudim již v letošní sezóně nastřílel rovných sto gólů a více než třetinu z nich (33) si připsal brazilský kanonýr Max. Kádr Chrudimi je napěchován reprezentanty České republiky v čele s bratry Drozdovými nebo Lukášem Rešetárem, na nedávném futsalovém mistrovství Evropy se v týmu Ukrajiny představil gólman Dmitri Litviněnko. Na plzeňský tým se tedy postaví obrovské síle. "Další zápas je pro nás nesmírně důležitý. Utkáme se s kvalitním soupeřem a doufám, že odvedeme dobrou práci. Musíme být soustředění, následující čtyři zápasy nám ukáží, jak dobře jsme připraveni na play-off," říká k pátečnímu zápasu trenér Chrudimi Felipe Conde.

Utkání začíná v pátek 16. února v Městské sportovní hale v Chrudimi ve 20 hodin a textový přenos můžete sledovat na stránkách onlajny.com.

Profil haly

Chrudim | MSH

Více
Adresa Tyršovo náměstí 12, 537 01 Chrudim
Kapacita 720 sezení / 100 stání
Vstupenky 50 Kč
Sleva pro FUTič děti do 150 cm zdarma

Další aktuality

Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii
Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii 28.03.2024

Třetí čtvrtfinále play off 1. Futsal ligy viděli ve čtvrtek fanoušci v Edenu. Slávisté nedali Chomutovu šanci a vyhráli vysoko 8:2. Na prvních šesti gólech se třemi góly a třemi asistencemi podílel slávista Jan Křemen.

Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin
Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin 28.03.2024

Svaz futsalu přichystal na třetí utkání série mezi Slavií a Chomutovem speciální rozšířené vysílání, které začíná na YouTube a ČT sport Plus už ve čtvrtečních 19:40 hodin. Dívejte se, bude na co!

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.