Oběma celkům zbývá odehrát ještě šest zápasů, ale vzhledem k obtížnému losu je čtvrteční duel téměř klíčový. Lepší výchozí pozici má desátá Česká Lípa, která je v tuto chvíli mimo sestupové pozice. Jenže jen o bod právě před Jeseníkem.

Podle českolipského trenéra Karla Kruliše je zápas něčím víc, než jen soubojem o tři body: „Především si musíme říct, že vítěz udělá velký krok k záchraně v nejvyšší futsalové ligy. Jsme si toho plně vědomi a věřím, že se dobře připravíme. Doufám, že před televizními kamerami budeme my tím spokojenějším týmem na konci utkaní.“

„V České Lípě nás čeká náročné utkání jak po fyzické, tak hlavně po psychické stránce. Pro domácí hovoří o dost větší zkušenosti z podobných zápasů, navíc mají i lepší výchozí pozici v tabulce. My máme hodně mladý tým a pro náš výkon bude určitě směrodatné, jak zvládneme emoce, které utkání o záchranu nejvyšší soutěže bezesporu přináší,“ uvědomoval si předseda jesenického Gamaspolu Jiří Gnida.

Jeho tým je odhodlaný nastoupit v kompletním složení a rvát se o záchranu. „Někteří hráči mají drobné šrámy, ale všichni chtějí nastoupit a svým dílem přispět k zachování šance na udržení prvoligové příslušnosti,“ ujistil Gnida a dodal: „Jde o televizní utkání a naší bonusovou motivací bude navnadit jesenické fanoušky na náš podzimní návrat do Jeseníku.“

Profil haly

Č. Lípa | MSH

Více
Adresa Wedrichova 3305, Česká Lípa 470 01
Kapacita 200 sezení / 100 stání
Vstupenky 20 Kč dospělí
Sleva pro FUTič Mládež do 10 let zdarma

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?