Litoměřice od úvodu duelu potvrzovaly roli favorita. Pochopitelně byly častěji na míči a tlačily se do koncovky z každé pozice. Poprvé se skóre mohlo měnit v páté minutě. Nejprve Vagnao zblízka trefil pouze Sikoru, na druhé straně po brejku dobře vysunul Buryan Poláška,  jeho zakončení do prázdné branky ale vykopl jeden z vracejících se hráčů. I nadále to byli hosté, kdo byl aktivnější. Nejprve ale po přihrávce Záruby Vagnao netrefil prázdnou branku, o chvíli později si sice Fabricio položil Sikoru, ale koncovku také nezvládl a mířil vedle. Ve 12´ se do další šance dostal hostující Krok, ale po přihrávce Vagnaa pouze orazítkoval tyč. Otevřít skóre tak mohl opět na naší straně Radek Polášek, míč pro něj získal dobrým presingem Hudzieczek. Poláškovu střelu do prázdné klece ale dokázal vykopnout vracející se Vavrek. A jelikož ve sportu platí nedáš dostaneš, dostaly se do vedení Litoměřice. Záruba potáhl míč do brejku a jeho střelu před Sikorou tečoval Fabricio. I přes další šance hostů se skóre měnilo až v poslední minutě poločasu na druhé straně. Rozhodčí odpískali Vavrekovi příliš dlouhé držení míče, z následného nepřímého kopu si Polášek narazil s Blahutem a střelou pod břevno vyrovnal.

Bohužel po možná nejlépe odehraném poločasu v sezoně přišel ten nejhorší v sezoně. Přišel už obvyklý kolaps v několika minutách, akorát mnohem silnější než jsme zvyklí. Již ve třet minutě druhé půle hosté rozehrávali rohový kop, ten napálil Záruba na zadní tyč, kde si jej do branky srazil Cieslar. A ani ne po půl minutě dokázal přes obránce vystřelit Krok a bylo to najednou již o dvě branky. Snížit sice mohl kapitán Blahut ale z voleje trefil pouze tyč hostující branky. Dvě branky sice nebylo manko, jaké by se nedalo smazat, to však platilo pouze do 28´, to se totiž podruhé v zápase prosadil Krok a definitivně položil deku na všechny naše hráče. Během třicáté minuty se prosadili Taverna s Rafaelem a už bylo jasné, že místo vyrovnaného duelu to bude zase příděl.  Konec zápasu se již nesl pouze ve znamení exhibice hostujícího celku, naši hráči pod vlivem celé sezony již neměli dostatek psychických sil na důstojné dohrání duelu a hosté je za to potrestali ještě třemi góly. Místo vyrovnaného duelu jsme tak opět schytali další příděl a šance na záchranu se opět posunula o něco dále..

Ondřej Kreželok, brankář domácího týmu: "První poločas jsme konečně odehráli tak jak se o záchranu hrát má. Pochopitelně, hosté byli lepší a měli více brankových příležitostí, ale my jsme na hřišti jezdili a nechali jsme na palubovce opravdu všechno. Po nerozhodném poločase jsme ale opět úplně nesmyslně odešli. Opět jsme ve dvou dvouminutových intervalech inkasovali, tentokrát ale dokonce pět branek za devět minut, což asi nejde komentovat. Výsledek hovoří jasně, ale myslím si že je až zbytečně krutý. K hostům se v závěru odrazil snad každý míč a dávali laciné branky. Litoměřice vyhrály zaslouženě a gratuluju jim. My už můžeme jen poctivě pracovat, tak jak jsme konečně začli a věřit v zázrak podobný tomu loňskému.."

Trenér Litoměřic Igor Vodecký byl spokojen až s druhou půlí: "Prvý polčas sme málo behali a neboli sme agresívni na loptu, ale aj napriek tomu sme si vytvorili dostatok šancí, ale bohužiaľ sme ich nepremenili , domáci mali dve tri šance ale nedali. Išli sme do vedenia ale z darovanej štandardnej situácii domáci vyrovnali. Do druhého polčasu sme vstúpili oveľa lepšie, rýchlejšie sme behali, dobre kombinovali a domáci prestali stíhať. Začali sme premieňať šance ktoré sme si vytvorili a zaslúžene zvíťazili. Bol náročný zápas aj z pohladu dlhej cesty, ale sme radi že sme hl zvladli. Ďakujem chlapcom za výkon."

SKP Ocel Třinec – Gardenline Litoměřice 1:9 (1:1)
Branky: 20. Polášek (Blahut) – 15. Fabricio (Záruba), 23. Taverna (Záruba), 23. Krok (Hrdý), 28. Krok (Taverna), 29. Taverna (Vagnao), 30. Rafael (Fabricio), 37. Rafael (Fabricio), 38. Vagnao (Šimon), 40. Fabricio (Vagnao).
Zvolte HRÁČE UTKÁNÍ

Další aktuality

Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii
Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii 28.03.2024

Třetí čtvrtfinále play off 1. Futsal ligy viděli ve čtvrtek fanoušci v Edenu. Slávisté nedali Chomutovu šanci a vyhráli vysoko 8:2. Na prvních šesti gólech se třemi góly a třemi asistencemi podílel slávista Jan Křemen.

Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin
Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin 28.03.2024

Svaz futsalu přichystal na třetí utkání série mezi Slavií a Chomutovem speciální rozšířené vysílání, které začíná na YouTube a ČT sport Plus už ve čtvrtečních 19:40 hodin. Dívejte se, bude na co!

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.