Plzeňští vyhráli poslední tři zápasy v řadě a s pětibodovým náskokem si drží třetí pozici. Navíc dotírají na druhou Spartu, na kterou jim chybí jen dva body. Ve Vysokém Mýtě se však Interobalu nedaří. „Myslím, že historicky jsme tam udělali jednu remízu někdy už hodně dávno, ale jinak jsme tam nezískali ani bod. Prostředí je specifické, malá hala, oni mají tvrdé, vysoké hráče, kteří tomu mají uzpůsobený styl,“ řekl jeden z plzeňských trenérů Petr Kučera.

Jeho tým je jinak stavěný. „My máme hráče v průměru o dvacet centimetrů menší a tam je to znát. Ale zápas je v televizi a Nejzbach je náš přímý konkurent o přední umístění, takže ve Vysokém Mýtě nebudeme chtít prohrát,“ zdůraznil kouč Západočechů.

I Plzeňák Michal Holý očekává těžký zápas a jak sám řekl, ve Vysokém Mýtě vyhrál jen jednou, a to v dresu Teplic: „Oni prohráli doma jen s Chrudimí, jinak neztrácí. Ale máme na ně nějaký náskok, tak by to chtělo neprohrát, abychom si jej udrželi.“

Nejzbach má doma opravdu nedobytnou tvrz. Cestu do jejich hradu našla jen Chrudim, která v Mýtě vyhrála 5:0 a od té doby Nejzbach nebodoval. O to větší motivaci mají Východočeši ve čtvrtek před televizními kamerami.

„Ve čtvrtek se musíme vrátit k našemu poctivému futsalu a hrát zodpovědně zezadu. Vím, že to bude válka a chceme Plzni oplatit porážku z prvního vzájemného utkání. Sečteno podtrženo, musíme je zmlátit a vyhrát,“ řekl s nadsázkou vysokomýtský Jaroslav Kubát.

Trenér Nejzbachu Miroslav Semerád burcuje hráče, aby po nevydařeném utkání v Teplicích povstali a ukázali svou domácí sílu: „Známe i sílu Plzně, takže nás nečeká nic jednoduchého. Navíc ještě nevíme, v jaké sestavě nastoupíme, s ohledem na několik zranění.

Profil haly

Vys. Mýto | DM

Více
Adresa Generála Závady 118, Vysoké Mýto
Kapacita 200 sezení / 200 stání
Vstupenky 50,-Kč / ženy, důchodci a děti do 12 let 30,- Kč

Další aktuality

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.

Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol
Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol 26.03.2024

Ve čtvrtek od 20 hodin před kamerami projektu Futsalové pondělí bude pokračovat vyrovnaná série mezi domácí Slavií a Oxyworld Baník Chomutov. Jeden z týmů získá mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?

André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol
André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol 25.03.2024

Chrudim vyhrála v Modřicích nad Žabinskými Vlky 5:1 a v pátek už může dotáhnout postup do semifinále. Žabinští Vlci vzdorovali až do třinácté minuty, kdy začal svoji cestu za hattrickem André, po jednom gólu obstarali Igor Martins a Záruba. Za domácí se v závěru prosadil Havlín.