Interobal Plzeň se bude v dalším kole snažit zapomenout na bolestivou prohru ze zápasu se Spartou a navázat na poslední vzájemné utkání s Litoměřicemi, ve kterém se po výhře 4:1 podařilo modrobílým postoupit do čtvrtfinále Poháru FAČR. Plzeň drží po dvanácti kolech v tabulce třetí místo a na pátém, se ztrátou šesti bodů, nebezpečně dotírájí právě Litoměřice. Podaří se plzeňským v pátečním zápase udržet na třetím místě dostatečný náskok?

"Litoměřice jsou velmi kvalitním týmem s nejvyššími ambicemi stejně jako máme my. V kádru mají čtyři brazilské hráče a tři reprezentanty, trénuje je trenér reprezentační U21, jedná se o silného protivníka," představuje tým Gardenline Litoměřice trenér David Frič a ví, že tento souboj hodně napoví o co nejlepším postavení v tabulce před blížícím se play-off. "Moc se na tuto konfrontaci těšíme, ukáže nám, jak na tom jsme v boji o třetí místo po základní části," dodává Frič.

Litoměřice v průběhu podzimu posílily svůj již velmi silný kádr o další velké jméno. Ze zahraničního angažmá se vrátil Radim Záruba, teprve 23 letý futsalista, který ale už teď patří k výrazným osobnostem na futsalové scéně. Za svou kariéru sehrál v naší nejvyšší soutěži 174 utkání a dokázal v nich postupně v dresu Tanga Brno, ERA-PACKu Chrudim a SK Slavia Praha vstřelit 121 branek a celkem si připsal 209 kanadských bodů. V letošní sezoně nastupoval za suverénního lídra slovenské ligy a po osmi kolech byl Záruba jednoznačně nejlepším střelcem soutěže, když vstřelil 24 branek. "Na Radima Zárubu si budeme muset dát velký pozor. Je to výborný hráč a dokazuje to v každém zápase. V minulém kole prakticky rozhodl utkání s Teplicemi," zná jeho kvality i David Frič.

Litoměřice se na Plzeň umí připravit a dokázali to hned ve druhém kole letošní sezony, kdy vybojovaly všechny tři body. "Připravujeme se na Plzeň jako protivníka, který je velmi silný v osobních soubojích a představuje fyzicky náročný futsal," říká trenér Litoměřic Igor Vodecký. Litoměřice ale doma body neztrácejí a Plzni budou chtít páteční souboj co nejvíce znepříjemnit: "Budeme však hrát doma a budeme se snažit vyhrát a předvést poctivý a stoprocentní výkon, protože jen to nám přinese úspěch," dodává Vodecký.

Profil haly

Lovosice | Chemik

Více
Adresa U stadionu 1022, 410 02 Lovosice
Kapacita 700 sezení / 100 stání
Vstupenky 30 Kč dospělí
Sleva pro FUTič mládež do 15ti let zdarma

Další aktuality

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.