Zápas začal oboustranně opatrně, více měli míč v držení hosté, ovšem ligový nováček také nenechával defenzívu nejstaršího účastníka nejvyšší soutěže v klidu. První branku zařídili nejzkušenější hráči hostů. Dlouholetá brankářská jednička české reprezentace Gerčák překvapil domácí hráče svým výjezdem a z následného přečíslení vytěžil úvodní branku Vladyka. Minutu poté se situace Jeseníku zkomplikovala ještě více, když obránce při odkopu v tísni trefil brankáře Tilla a míč po odrazu doskákal do domácí sítě. Čistokrevný vlastenec dodal Nejzbachu klid a určil poločasový stav.

Po návrat z kabin dostalo odhodlání Jeseníku zvrátit nepříznivý stav povážlivou trhlinu již po minutě hry. Vladyka vybojoval míč u lajny a Michalec v jednoduché pozici zužitkoval rychlý protiútok. Tříbrankové manko sice Gamaspol definitivně ještě nezlomilo, ale když jeho hráči nedokázali dostat míč za Gerčákova záda ani z poměrně jasných pozic, začalo brát jesenické odhodlání poprat se ještě o výsledek viditelně za své. Čtvrtá branka z brejku a pátá z desítky za šestý akumulovaný faul Jeseníku již jen dokreslila páteční zmar domácího týmu, který po téměř čtyřech letech nedokázal v soutěžním utkání vstřelit byť jedinou branku. Vysoké Mýto si přesně v polovině sezony upevnilo čtvrtou příčku v tabulce, což je pozice, ze které by Berani šli do vyřazovací fáze velmi rádi.

Utkání zhodnotili představitelé obou klubů:

Jiří Gnida (předseda AC Gamaspol Jeseník): "Věřil jsem, že zápas zvládneme podstatně lépe. Museli jsme se obejít bez tří typologicky podobných hráčů a naše hra tím trpěla, zcela nám chyběla zdravá agresivita. Mýto bylo trpělivé, podalo zkušený výkon a vyhrálo naprosto zaslouženě. Půlka sezony je za námi, naše výkony mají sestupnou tendenci a já jsem rád, že máme čtrnáct dní volna, které využijeme k vyčištění hlav. Tam nyní vidím náš největší problém, který tedy samozřejmě není jediný."

Roman Páral (sportovní ředitel Nejzbach Vysoké Mýto): "Musím říct, že je pro mě jen těžce pochopitelné, že Jeseník přistoupil na to jít do ligy bez domácího prostředí a hrát v takové vzdálenosti. My jsme přijeli v dobrém rozpoložení a splnili jsme cíl, kterým bylo bodovat naplno. Libor Gerčák potvrdil svoji kvalitu, pomohl dopředu a svým výkonem nedovolil domácím najít místo na kterém by se chytili. Byl rozdílovým hráčem."

AC Gamaspol Jeseník – Nejzbach Vysoké Mýto 0:5 (0:2)
Branky: 17. Vladyka (Michalec), 18. Jiráský (Kubát), 21. Michalec (Šabata), 33. Michalec (Vágner), 37. Špinar.
Vyberte HRÁČE UTKÁNÍ

Další aktuality

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?