Spartě po deseti odehraných kolech patří druhé místo v tabulce hned za vedoucí Chrudimí, která v minulém kole právě Spartě uštědřila první porážku v sezoně. Teplice si v minulém kole přivezly povinné tři body z České Lípy a mohou tak páteční utkání odehrát s klidnou hlavou. 

Svarog do zápasu vstupuje opět oslaben o dva Brazilce, hrát nebudou Nene a Ninho. I Sparta ale hlásí oslabení, v pátek nenastoupí Wilde.

Michail Žák, prezident Svarog FC: "Pro náš mladý tým je každý zápas v lize škola. Utkání proti Spartě nebude výjimkou. Samozřejmě ve Spartě je několik hráčů vyšší kvality, jsou tam dva mistři světa a řada kvalitních legionářů. Také jeden z nejlepších trenérů v republice a možná i ve světě. Ale my se nemusíme bát výsledku, proto prostě bereme tohle utkání jako prověrku našich sil a možností. Je obrovská škoda, že budeme hodně oslabení. Nebude hrát zraněný Nene a vykartovaný Ninho. Na druhou stranu, máme teď ve svých řadách několik mladých a talentovaných hráčů, kterým můžeme dát šanci. Zvu všechny naše příznivce v pátek večer do teplické haly, přijďte nás podpořit! Přijede tým, který má velké ambice. My zkusíme toto důležité utkání odehrát důstojně."

Beni Simitči, trenér Sparty Praha: "Zápas se Svarogem je jeden z dalších venkovních zápasů, který musíme vyhrát a potvrdit v něm roli favorita. Toto utkání nám musí ukázat, jak jsme na tom psychicky a že nás jedna prohra nemůže vyvést z míry. S týmovým výkonem jsem proti Chrudimi nebyl spokojený a nyní každý ví, kde a v čem sem máme polepšit, a to hned v zápase v Teplicích. Očekávám dobrý zápas, protože Teplice mají dobře poskládaný kádr z Čechů a cizinců. Mé předpoklady ze začátku soutěže, kdy jsem říkal, že Svarog nebude mít se záchranou problémy a že bude v horní části tabulky, se splnily. Mimo zraněného Wildeho, který nebude hrát stoprocentně, je otazník i nad Marcelem, který má podvrtnutý kotník ze zápasu s Chrudimí a o tom, zda nastoupí nebo ne, se rozhodneme v den zápasu."

Michal Belej, kapitán Sparty Praha: "V Teplicích je to pro nás důležité utkání. Po prohře s Chrudimí, kdy nám zápas nevyšel, čekáme nyní další těžký a zejména po fyzické stránce náročný souboj. V Teplicích je horká půda, mají v kádru několik zahraničních hráčů a reprezentantů do dvaceti jedna let. Nečeká nás nic lehkého, ale vzhledem k postavení tabulce a cílům, které v sezoně máme, se musím poprat o nejlepší výsledek, který bude znamenat výhru pro Spartu. Je možné, že nám budou chybět hned dva nejzkušenější hráči, ale bude to záviset na ostatních, abychom je zastoupili, podali týmový výkon a odvezli si důležité tři body a po psychické stránce se vrátili na vítěznou vlnu, protože nás čekají další klíčové zápasy, a to jak pohárové, tak ligové."

Profil haly

Teplice | SH

Více
Adresa Na Stínadlech 3280, 415 01 Teplice
Kapacita 600 sezení / 100 stání
Vstupenky 50 Kč
Sleva pro FUTič ženy - 20 Kč, děti vstup zdarma

Další aktuality

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.

Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol
Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol 26.03.2024

Ve čtvrtek od 20 hodin před kamerami projektu Futsalové pondělí bude pokračovat vyrovnaná série mezi domácí Slavií a Oxyworld Baník Chomutov. Jeden z týmů získá mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?

André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol
André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol 25.03.2024

Chrudim vyhrála v Modřicích nad Žabinskými Vlky 5:1 a v pátek už může dotáhnout postup do semifinále. Žabinští Vlci vzdorovali až do třinácté minuty, kdy začal svoji cestu za hattrickem André, po jednom gólu obstarali Igor Martins a Záruba. Za domácí se v závěru prosadil Havlín.