Brněnský futsalista pokračoval ve své parádní sérii. V posledních třech zápasech vstřelil už devět branek! Jeseníku nasázel hattrick. „Nevím, čím si formu vysvětlit. Je pravda, že z posledních sedmi branek mě kluci našli pětkrát parádně na zadní tyči,“ říkal skromně Jiří Mužík. Jedna páteční branka se mu přeci jen líbila. „Poprvé jsem trefil parádní gól. V minulém zápase jsem dal branku po odraženém míči. Střelecká forma je tedy hlavně zásluha spoluhráčů,“ usmíval se střelec.

Přitom brněnský futsalista gólový nikdy extra nebyl. Ani ve fotbale. „Jde o momentální období. Daří se mi nyní střílet branky i ve fotbale. Řekl bych, že jde o náhodu,“ řekl Mužík a navázal: „Doufám, že díky mým brankám začneme pravidelně vyhrávat.“

To už platí nyní. Poslední tři zápasy Helas vyhrál a posunul na pozice zaručující play off. Přitom ze začátku soutěže figuroval na posledním místě ligy. „Prvních pět kol bylo hrozných. Chtěli jsme z posledních třech zápasů získat co nejvíce bodů. Máme tři výhry, takže paráda a můžeme jít s čistou hlavou na Slavii,“ těšilo Jiřího Mužíka.

Brněnský futsalista začal svou kariéru v divizním Hlinsku. „V Helasu hraji druhým rokem. Předtím jsem hrál svou první sezonu v Rádiu Krokodýl, kde jsem byl na zkoušku. Když Krokodýl skončil, šel jsem hrát do Helasu,“ popsal svou futsalovou historii Mužík. Momentálně žije v Poličce a do Brna na tréninky a zápasy dojíždí zhruba hodinu. Za tři sezony v nejvyšší soutěži nasbíral 28 kanadských bodů.

Další aktuality

Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup
Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup 26.04.2024

Druhé semifinále v Praze mělo dramatičtější průběh, ale nakonec stejného vítěze. Slávisté sice už od patnácté vteřiny po Křemenově brance vedli, Interobal ale skóre zvrátil na svoji stranu a zvítězil 5:1. V úterý bude mít mečbol na postup.

Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě
Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě 26.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Helasem Brno a FK Chrudim se v pátek nehrálo. Důvodem byly náhlé zdravotní komplikace kapitána Chrudimi Matěje Slováčka během rozcvičení.

Z kabiny: Chrudim a Plzeň chtějí v pátek získat mečbol
Z kabiny: Chrudim a Plzeň chtějí v pátek získat mečbol 26.04.2024

V pátek večer jsou na programu druhé zápasy semifinále. Chrudim vyráží do Brna a Plzeň do pražského Edenu se stejným cílem - vyhrát podruhé a získat mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?