Zápas sledujte živě na LIVESPORTTV.CZ. Utkání komentuje Michal Pavlík.

To, že čeká Spartu náročné utkání, ví i její trenér Beni Simitči. „Čeká nás velmi těžké utkání, ale paradoxně si myslím, že ne tak těžké, jako bylo to pohárové v Plzni. Je to tím, že Chrudim bude chtít útočit a nebude hrát zanďoura. Po poháru nám spadl velký kámen ze srdce, protože výhra v něm byla naší prioritou. V lize si dovolit zaváhání můžete, ale v poháru ne. Uděláme maximum, abychom to byli my, kdo udrží sérii bez prohry," předeslal trenér Sparty. 

Sparta se chce vyvarovat chyb a věří v podporu diváků „Už kvůli prestižnosti tohoto zápasu budou chtít oba týmy vyhrát. My ale hrajeme doma a motivace získat tři body bude muset být o to větší. Za velkou zbraň Chrudimi považuji týmovou hru a trpělivost hráčů, kteří mají velké zkušenosti a dokážou potrestat sebemenší chybu. I my tedy musíme podat maximální týmový výkon a nesmíme opakovat některé chyby z pohárového zápasu," uvědomuje si Beni Simitči, který na závěr dodal: „Věřím, že pokud přijde hodně našich diváků, kteří vytvoří kvalitní atmosféru, tak nás jejich podpora může dotlačit k vítězství."

Trenér ERA-PACKU Chrudim, Felipe Conde tuší, že jeho tým v Aréně Sparta nečeká lehký úkol. „Bude to skvělý zápas. Všichni, kdo se rozhodnou do haly dorazit uvidí futsal nejvyšší úrovně. Utká se nejlepší útok s nejlepší obranou celé ligy. Sparta je tým, který má hodně hráčů individuálních kvalit a také jednu z největších legend futsalu – Wildeho. Víme, že nás čeká těžký zápas, hrajeme na hřišti soupeře, kde Sparta hraje velmi dobře. Ale i my máme své kvality. Budeme se jako tým snažit zvítězit, na výhru se ale budeme muset nadřít," ví kouč Chrudimi, který si přeje i dobrou atmosféru, hodnou takového utkání: „Je to duel mezi dvěma profesionálními týmy, které dávají do futsalu všechno, a věřím, že bude dokreslen skvělou atmosférou, protože fanoušci uvidí to nejlepší, co je v tuto chvíli možné.“

Profil haly

Praha | UNYP

Více
Adresa Podvinný mlýn 2131/11, 190 00 Praha 9-Libeň
Kapacita 1100 sezení / 250 stání
Vstupenky 60 Kč, majitelé permanetky AC Sparta Praha a HC Sparta Praha zdarma

Další aktuality

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?