Tentokrát už nebude jejich hlavním úkolem překonat brankáře Václava Kubíčka, protože bývalý plzeňský gólman nastoupí v domácím dresu. A to je jasné, že to pro něj bude hodně prestižní souboj!

"Budu se snažit plně koncentrovat na zápas jako na každý jiný. Bude proti nám hrát spousta mých kamarádů, tak to bude určitě vyhecované. Navíc proti Slavii mají v Plzni vždy větší motivaci a teď to bude ještě umocněné tím, že jsem tu i já. Jinak si myslím, že to bude hodně atraktivní zápas, Plzeň jede na vítězné vlně, vrátil se jejich nejlepší hráč, mají posily ze Sparty,“ vypočítává Kubíček důvody, kvůli kterým stojí za to do haly přijít.

Slavia navíc v této sezoně potřebuje prolomit řadu nepříznivých výsledků proti soupeřům, kteří jsou v tabulce před ní.

„My chceme konečně porazit tým, který je v tabulce nad námi, a odčinit poslední domácí zkrat, co jsme předvedli v zápase proti Teplicím, kdy jsme pustili jasně vyhrané utkání. Věřím, že dorazí spousta fanoušků, kteří plánují fandit i na hokeji a na fotbale, tak se těším na výbornou atmosféru,“ dodává Kubíček.

Připomeňme si ještě průběh čtvrtfinálových sérií – v dubnu 2016 Slavia vyhrála v Edenu 7:1, pak v Plzni podlehla vysoko 2:10, ale následně zvládla další dvě utkání – doma 5:0 a venku 6:1.

V březnu 2017 zvítězila v Plzni 4:3 po prodloužení, pak v Edenu 7:2, prohrála 3:5 v Plzni a sérii uzavřela ve Vršovicích výhrou 6:4.

Interobal je v současnosti na třetím místě, má dvacet bodů, o pět víc než sešívaní. Na svém kontě má jedinou prohru, ve druhém kole prohrál doma 3:5 s Litoměřicemi, v posledním televizním duelu Západočeši remizovali 2:2 doma s mistrovskou Chrudimí.

"Na zápas se moc těšíme, i když se nám na Slavii dlouhodobě nedaří. Na jejich hřišti jsme vlastně ještě nikdy nic neuhráli a budeme chtít tuhle historii změnit stejně tak, jako se nám to nedávno povedlo s Chrudimí. Slavia je vždy nebezpečný soupeř, který je nyní nespokojený se svým postavením v tabulce. My tam nechceme jet jako outsider a určitě budeme chtít bodovat. Těšíme se i na Vencu Kubíčka, dlouho jsem ho neviděl a určitě mu budeme chtít sobotní zápas znepříjemnit. Tušíme, kde má své slabiny a ty se pokusíme využít," vzkázal plzeňský trenér Petr Kučera.

Jeho tým by měl být konečně kompletní. "Můžeme počítat jak s Jakubem Mižárem, který už trénuje naplno, tak i s Tomášem Štverákem, který měl po posledním ligovém zápase menší zdravotní potíže. Máme teď náročnější program, ve dvanácti dnech máme čtyři ostré zápasy, všechny jsme ale zatím zvládli velmi dobře. V kádru se i díky tomuto náročnému programu začínají kumulovat menší bolístky, ale tým bude na sobotní zápas připravený," ujistil Kučera.

Výkop utkání je ve 13 hodin, majitelé vstupenek a permic na fotbalové utkání s Duklou, nebo hokejový zápas s Kladnem mají vstup zdarma. Navíc ti, kdo si koupí vstupenku na futsal, mohou jít na fotbalový zápas za jednu korunu, vstupenku dostanou u pokladen v Edenu! To samé platí u hokeje, na zápas HC Slavia - Kladno bude vstup s futsalovou vstupenkou zdarma!

Profil haly

Praha | Slavia

Více
Adresa Vladivostocká 1460/10, Praha 10 - Vršovice
Kapacita 970 sezení / 150 stání
Vstupenky 50 Kč

Další aktuality

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.

Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol
Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol 26.03.2024

Ve čtvrtek od 20 hodin před kamerami projektu Futsalové pondělí bude pokračovat vyrovnaná série mezi domácí Slavií a Oxyworld Baník Chomutov. Jeden z týmů získá mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?

André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol
André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol 25.03.2024

Chrudim vyhrála v Modřicích nad Žabinskými Vlky 5:1 a v pátek už může dotáhnout postup do semifinále. Žabinští Vlci vzdorovali až do třinácté minuty, kdy začal svoji cestu za hattrickem André, po jednom gólu obstarali Igor Martins a Záruba. Za domácí se v závěru prosadil Havlín.