"Nedaří se nám a je potřeba nový impuls do kabiny, padla na nás deka. Potřebujeme se zvednout a začít hrát futsal, který jsme předváděli na začátku sezony. Koho jiného oslovit než kouče, který se nebojí pracovat s brazilskými hráči," informoval o změně majitel klubu Miloš Náprstek.

Novým trenérem je Marek Kopecký, který má za sebou bohatou hráčskou kariéru, když v dresech Bohemians, ERA-PACKu Chrudim a Rádia Krokodýl Brno odehrál v první lize 218 utkání. Vstřelil v nich 139 branek a na dalších 109 přihrál. V reprezentaci se objevil ve 48 zápasech a dokázal vstřelit 22 branek. V národním dresu si zahrál jak na světovém, tak i evropském šampionátu. Marek má i slušnou kariéru jako trenér, když prošel mládežnickými výběry a je aktuálně trenérem reprezentace do 21 let.

"Igor Vodecký zůstává v klubu a bude dělat Markovi asistenta, jednoznačně jde o zkvalitnění realizačního týmu. Teď je potřeba zabrat a začít opět vyhrávat. Jsme určitě tam, kde jsme nechtěli být. Neděláme z toho tragédii, ale impuls jsme potřebovali," upřesnil sportovní manažer Lukáš Vobecký.

A jak vidí svůj premiérový zápas proti SK Olympik Mělník v pozici hlavního trenéra Marek Kopecký? "Po třech nevydařených zápasech potřebuje tým nutně vyhrát a vrátit sebevědomí. Bude to těžký zápas, Mělník hraje důrazný jednoduchý futsal a potrápil nejednoho favorita. Pokud kluci k futsalovosti přidají osobní zodpovědnost a nasazení, věřím že body zůstanou v Litoměřicích."

I Mělník má respekt k soupeři. "Poslední zápas se Spartou nám opětovně ukázal, kde momentálně nejvíce tápeme. Týden jsme na tom pracovali a snad se to v zápase s Gardenline ukáže," doufal trenér Mělníku Pavel Šuba a pokračoval: "Soupeř má ovšem velkou sílu, tým je plný zkušených hráčů a vyšperkován Brazilci. V brance má dvě jistoty, takže se máme zase na co těšit, tak jako každé kolo, protože v lize není lehký soupeř. Stále nás však trápí obrovská marodka a teprve ve čtvrtek uvidíme, s kým můžeme z marodů počítat. Víme, co nás čeká a jistě to ví i soupeř."

Profil haly

Lovosice | Chemik

Více
Adresa U stadionu 1022, 410 02 Lovosice
Kapacita 700 sezení / 100 stání
Vstupenky 30 Kč dospělí
Sleva pro FUTič mládež do 15ti let zdarma

Další aktuality

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.