První branku utkání vstřelil po přihrávce Jana Homoly Martin Brychta ve čtvrté minutě, Gamaspol ale dokázal za minutu vyrovnat, když David Marcinov využil zaváhání brankáře Václava Kubíčka, který neudržel při pádu míč. V deváté a jedenácté minutě přidali hosté dvě branky, nejprve protlačil za čáru míč Brychta, po něm propálil Jakuba Tilla Martin Směřička, který krátce před tím ještě nastřelil tyč.

Domácím se do přestávky podařilo snížit na 2:3, autorem branky byl David Macura. V druhém poločase se jako první zapsal do listiny střelců Jiří Novotný po krásné Míčově nahrávce. Hosté vedli 4:2, ale své další šance trestuhodně neproměňovali.

Ve 36. minutě bylo vyrovnáno, za domácí se prosadil kapitán Patrik Plhák a svoji druhou branku přidal technickou ránou do rohu branky Marcinov. Hosté si v tu chvíli jistě vzpomněli na nevydařený závěr zápasu s Teplicemi z minulého týdne.

Tentokrát ale o body nepřišli. Důležitou branku zaznamenal kapitán Homola, který šikovně tečoval Hrdinovu ránu, šestou branku dal Novotný a přes celé hřiště se trefil také Hrdina. Domácí se nevzdali, přidali v poslední minutě pátou branku a měli další šanci ještě snížit, v tom jim ale zabránil Kubíček.

Komentáře:

Nenad Veljkovič (trenér Slavie): "Vyhráli jsme, ale já spokojený vůbec nejsem, protože jsme udělali zase celou řadu individuálních chyb a dostali laciné branky, na druhé straně jsme znovu neproměňovali vyložené šance, dnes jsme na to nedoplatili, ale v předchozích zápasech ano. Máme na čem stále co pracovat."
Milan Novák (Gamaspol): "Bojovali jsme, kluci se snažili, do stavu 4:4 jsme se to snažili trochu otevřít. Bohužel nemáme žádný bod a musíme v dalších zápasech bojovat dál. Chybělo nám možná trochu štěstí, dostávali jsme góly z brejků. Za druhý poločas by možná byla remíza spravedlivá."

AC Gamaspol Jeseník – SK Slavia Praha 5:7 (2:3)
Branky: 5. Marcinov (Novák), 12. Macura (Mráz), 34. Plhák (Mráz), 36. Marcinov, 40. Macura (Vavrač) – 4. Brychta (Homola), 9. Brychta (Homola), 11. Směřička, 27. Novotný (Míča), 36. Homola (Hrdina), 39. Novotný, 40. Hrdina.
Hlasujte pro HRÁČE UTKÁNÍ

Další aktuality

Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii
Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii 28.03.2024

Třetí čtvrtfinále play off 1. Futsal ligy viděli ve čtvrtek fanoušci v Edenu. Slávisté nedali Chomutovu šanci a vyhráli vysoko 8:2. Na prvních šesti gólech se třemi góly a třemi asistencemi podílel slávista Jan Křemen.

Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin
Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin 28.03.2024

Svaz futsalu přichystal na třetí utkání série mezi Slavií a Chomutovem speciální rozšířené vysílání, které začíná na YouTube a ČT sport Plus už ve čtvrtečních 19:40 hodin. Dívejte se, bude na co!

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.