Utkání dvou týmů, které to k sobě mají blízko v tabulce začalo oťukáváním z obou stran. Pak ale přišla 7. minuta. Pro Třinec šťastná a pro Helas nešťastná. Nejprve si na nahrávku Przyczka naběhl DAVID KANTOR a prostřelil Konečného - 0:1. Ještě v téže minutě přišla i druhá branka v síti Helasu. Po rozehrávce blízko rohového kopu hosté vstřelili rychle druhý gól, o který se postaral RADEK POLÁŠEK - 0:2.

Na Helasu byla následně vidět snaha s výsledekem něco udělat, ale jeho ofenziva byla v koncovce bezzubá. Na to přišla pro domácí další rána, a to ve 12. minutě. Helas chyboval v rozehrávce a hosté zamířili do otevřené obrany. Blahut se neunáhlil a nahrál ještě před Konečným FILIPU BURYANOVI. Ten byl sice tísněn, ale dokázal se prosadit a zvýšil třinecké vedení na 0:3.

Následoval oddechový čas Helasu a hřmotné promlouvání do duše týmu od Jana Loupa. První ovoce to přineslo ve 14. minutě, kdy kapitán Lacko nahrál na zadní tyč a do branky tečoval JIŘÍ MUŽÍK - 1:3. O tři minuty na to předvedl David Cupák před brankou soupeře slalom ala Šárka Strachová, ale míč na brankové čáře stačili Třinečtí vyhlavičkovat mimo.

Pokud domácím nepřálo v 7. minutě štěstí, tak mezi 17. a 18. se na ně usmálo. Ti diváci, kteří se odešli dříve občerstvit, aby nestáli o poločase fronty, mohli jen litovat. Nejprve z trestného kopu poslal míč směrem na branku David Cupák a do sítě ho usměrnil IVAN ŠARKÖZY - 2:3. O několik vteřin později úřadoval IVAN ŠARKÖZY podruhé a tentokrát to vymetl všechny pavučiny v horním rohu třinecké branky - 3:3. A to ještě nebylo vše. K vidění byl souboj, po kterém se míč odrazil k JIŘÍMU MUŽÍKOVI, jenž svoji druhou brankou v utkání otočil vývoj ve prospěch Brna - 4:3. Helasu se tak podařilo dát tři branky během 33 vteřin a mohl tak jít po hrůzném začátku do kabin spokojenější. 

Druhý poločas začal, co se týče brankových příležitostí, lépe Třinec. Ve 22. minutě vyhlavičkoval míč z brankové čáry David Cupák. O dvě minuty později přišla první žlutá karta utkání. Radek Polášek byl u lajny obrán o míč, ale reklamoval aut u rozhodčích tak vehementně, že si vysloužil žluté napomenutí. Neuběhla ani celá minuta a mohl se ovšem radovat. Jeho přihrávku si zpracoval JAN OPLUŠTIL a přesnou ranou mezi obránci a gólmanem Konečným dostal míč do sítě - 4:4.

Pak začala čím dál tím více stupňovat nervozita na obou stranách. Jediný kdo jakoby na to nedbal byl JIŘÍ MUŽÍK. Ten po dvou šancích, kdy v jedné skončil místo míče v brance sám, mířil do černého - 5:4. Dokázal se prosadit po přihrávce Ovčačíka, strhává vedení opět na stranu Helasu a a zkompletoval hattrick. Ve 37. mimutě byli hosté blízko srovnání. To když se nedohodl Konečný správně s obránci a míč se dostal k úplně osamocenému Pryczkovi, ale ten byl šancí tak překvapen, že mířil mimo.

Vyrovnat se Třinci nepodařilo ani při power play, při které si rozlišovací dres oblékl Opluštil. Hosté sice zamkli Helas před jeho brankou, ale nenašli prostor, kudy vystřelit a srovnat skóre. Na poslední vteřiny se míč dostal k domácím a ti už si výhru pohlídali.
 
Kdo se přišel na tento záas podívat do ochozů haly Vodova v Brně, tak určitě neprohloupil. Viděl velice zajímavé utkání, ve kterém Helas prohrával už 0:3, ale dokázal stav ještě do poločasu otočit a odolat i závěrečnému tlaku Třince. Body tak tentokrát zůstávají doma.
 
 
JIŘÍ MUŽÍK (Helas Brno): "Bylo to vyhrocené utkání. Chtěli jsme rozhodnout už na začátku, ale do zápasu jsme vstoupili špatně. O to to bylo těžší, ale zaplaťpánbůh jsme vyhráli a máme tři body. Co se týče mého hattricku, tak kluci mě tam v podstatě dvakrát našli na zadní a jednou to byl odražený balon a ten jsem trefil. Teď nás v dalším kole čeká Jeseník. To bude další důležitý zápas pro nás, kde budeme chtít získat opět tři body, aby jsme se o něco víc přiblížili záchraně."
 
ONDŘEJ KREŽELOK (SKP Ocel Třinec): "Už ani nejde spočítat, který zápas jsme si v této sezoně prohráli prospanou pětiminutovkou. Není možné, abychom se za stavu 3:0, kdy je soupeř psychicky na dně, zalekli a nechali si za minutu otočit skóre. Domácí určitě nebyli lepší, snažili se, stejně jako my hrozit z brejků a bohužel byli efektivnější. My za stavu 4:4 neproměnili tři šance, kterými jsme mohli urvat body. Dnes vyhrálo šťastnější mužstvo, my se musíme psychicky sebrat protože před TV duelem máme jen jeden trénink a půjdeme na Vysoké Mýto, které hraje v pohodě a u nás si může zápas před kamerami užít."

Helas Brno – SKP Ocel Třinec 5:4 (4:3)
Branky: 14. Mužík (Lacko), 17. Šarközy (D. Cupák), 18. Šarközy, 18. Mužík, 29. Mužík (Ovčačík) – 7. Kantor (Przyczko), 7. Polášek (Opluštil), 12. Buryan (Blahut), 25. Opluštil (Polášek).
Hlasujte pro HRÁČE UTKÁNÍ

Další aktuality

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.

Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol
Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol 26.03.2024

Ve čtvrtek od 20 hodin před kamerami projektu Futsalové pondělí bude pokračovat vyrovnaná série mezi domácí Slavií a Oxyworld Baník Chomutov. Jeden z týmů získá mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?

André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol
André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol 25.03.2024

Chrudim vyhrála v Modřicích nad Žabinskými Vlky 5:1 a v pátek už může dotáhnout postup do semifinále. Žabinští Vlci vzdorovali až do třinácté minuty, kdy začal svoji cestu za hattrickem André, po jednom gólu obstarali Igor Martins a Záruba. Za domácí se v závěru prosadil Havlín.