Chrudimští futsalisté zajížděli do České Lípy s cílem vrátit se na vítěznou vlnu a za tímto úkolem vykročili úvodní trefou ve čtvrté minutě, kdy se po pasu Romana Mareše prosadil Felipe. I nadále byl současný mistr výrazně lepší, k druhé trefě mu paradoxně pomohla chyba domácích, kterou následně trestal Tomáš Koudelka. Ač se zdálo, že nyní se bude vedení favorizovaného celku jenom navyšovat, opak byl pravdou. Při chrudimské power-play přišlo drobné zaváhání, kterého dokonale využil domácí Fichtner, jenž upravil na poločasových 2:1 pro Chrudim.

ERA-PACK Chrudim následně ve druhém poločase potvrdil svoji kvalitu. I přesto, že se Démoni drželi téměř do poloviny druhé půle na dostřel jediného gólu, nakonec ale schytali šestibrankový příděl. Trefili se David i Pavel Drozdovi, vítězství 6:1 pečetil dvěma vstřelenými brankami Matěj Slováček. První bodový zisk v dresu Chrudimi zaznamenal ukrajinský hráč Oleksander Sorokin, který připravil dvě branky hostujícího týmu. Chrudimští nadále zůstávají na čele tabulky o skóre před pražskou Spartou.

Hodnocení zápasu:

Felipe Conde (trenér FK ERA-PACK Chrudim): „Odehráli jsme kvalitní zápas, zejména ve druhém poločase a tudíž mohu být s výkonem svých hráčů spokojen. Nyní musíme odpočívat, protože je před námi náročný týden a hned v pondělí startujeme s přípravou na následující utkání.“

Karel Kruliš: (trenér FC Démoni Česká Lípa): Dnešní zapas proti Chrudimi musíme brát že jsme si vyzkoušeli obrannou práci a do 32 min nám to šlo skvěle dokázali jsme odolávat tlaku hostů,pak jsme dostali třetí gol a projevila se veliká kvalita Chrudimi a nám došel dech a inkasovali jsme ještě 3x. Ale jinak zapas jsme odjezdili naplno a musím kluky pochválit a opět nás podržel golman Kirov.

Démoni Česká Lípa – FK ERA-PACK Chrudim 1:6 (1:2)
Branky: 14. Fichtner – 4. Felipe (R. Mareš), 12. Koudelka (Sorokin), 30. D. Drozd (Koudelka), 32. Slováček (Sorokin), 34. P. Drozd (Slováček), 40. Slováček (Koudelka).
Hlasujte pro HRÁČE UTKÁNÍ

Další aktuality

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.