"Viděl jsem několik zapasu Jeseníku a je mi jasné, ze nás nečeká nic snadného, je to bojovný, důrazný nováček soutěže. My to ale proste musíme zvládnout a vyhrát,“ varuje před jakýmkoliv podceněním soupeře kapitán Jan Homola.

Ve stejném duchu mluví i srbský trenér Nenad Veljkovič: „Musíme hrát koncentrovaně celý zápas, navázat na první poločas zápasu s Teplicemi a hrát v tomto stylu do poslední vteřiny. Delší cestování jsme si vyzkoušeli nedávno v Třinci, musíme to zvládnout stejně.“

Slávistům bude chybět nová posila Vítězslav Hrubý, který si v premiéře v červenobílém dresu zlomil ruku. Nemocný je také Daniel Hájek.

AG Gamaspol Jeseník je v tabulce na devátém místě s jednou výhrou, dvěma remízami a pěti prohrami. Jedinou výhru získal zatím v prvním kole, kdy v domácím prostředí porazil dalšího nováčka Mělník 3:1. Remizovali doma s Českou Lípou a asi nejlepšího výsledku dosáhli doma remízou s Litoměřicemi.

Předseda Gamaspolu Jiří Gnida se na zápas těší: "V pátek nás čeká měření sil s loňským finalistou a to pro nás bude další velká zkouška. Zápas v Třinci jsme nezvládli, ale vzhledem k okolnostem se tím trápit rozhodně nebudeme. V pátek budeme oslabeni o Furika a také o zraněné Vavrače s Růžičkou, což pro nás samozřejmě znamená komplikaci. Na druhou stranu už je zdravý Marcinov a do sestavy se vrací také Macura s Žákem."

Výkop zápasu je ve 20 hodin.

Profil haly

Ostrava | VŠB

Více
Adresa Studentská 6175, 70220 Ostrava
Kapacita 200 sezení / 60 stání

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?