Pro Slavii jsou další nepříjemností dvě zranění - nová posila Vítězslav Hrubý má ruku na šest týdnů v sádře, zápas nedohrál ani Ondřej Míča.

Před výkopem zápasu uctili všichni přítomní minutou ticha památku prezidenta Sparty Zdeňka Větrovského, velkého futsalového srdcaře, který ve své kariéře působil i ve Slavii.

Slávisté začali dobře, už ve třetí minutě sebral Arsovski soupeři míč a poslal ho o tyč do sítě, už před tím Směřička nedokázal nasměrovat do odkryté branky Hrdinovu přihrávku, těsně vedle pálil i Míča. Teplice v další fázi měly více ze hry, několika výbornými zákroky se blýskl brankář Kubíček. 

Ve třinácté minutě přidali červenobílí dvě branky, nejprve Míča připravil střeleckou pozici pro Homolu, pak se nádherně z dálky trefil Hrdina. Těsně před přestávkou ale přišel jeden z rozhodujících momentů, Turek ztratil zbytečně před brankou míč a Ninho překonal poprvé Kubíčka. Navíc si hosté ještě vytvořili další šanci.

Po přestávce slávisté měli další příležitosti zápas strhnout na svoji stranu. Brychta střílel vedle z otočky, Hrdinova tečovaná střela šla vedle, Novotný napálil tyč. Dvě šance ale skončily brankou - po Arsovského přihrávce poslal míč zblízka do sítě Turek a Homola technickým zakončením svého sóla zvýšil na 5:1. V tu chvíli by asi nikoho v hale nenapadlo, že na konci nebudou slávisté slavit vítězství. Možná to právě byla chyba.

Teplice ve 20. minutě snížily na 5:2 a pak vytáhly svojí velkou zbraň - power play. Při ní udělali chybu, ale Hrdina nedokázal do prázdné branky zakončit a jejich snahu utlumit. Od 26. minuty ale hostům jejich kombinace při hře bez brankáře vycházely, postupně dokázali vyrovnat a ve strhujícím závěru dokonce Baran rozhodl o jejich vítězství. 

Komentáře:
Nenad Veljkovič (Slavia): "Děláme stále stejné chyby, za stavu 3:0 jsme nabídli soupeři snížení z pozice, kdy jsme měli míč pod kontrolou. V druhém poločase jsme přestali dávat šance za našeho vedení 5:2, převládl pocit, že je zápas vyhraný a on vyhraný nebyl. Doufám, že tohle pro nás bude velké poučení."

Aibek Mukanov (Teplice): "Nezačali jsme zápas vůbec dobře, protože jsme inkasovali branky po našich chybách, došlo to až tak daleko, že jsme prohrávali 1:5. Ale jsem velmi rád, že se naši hráči dali dohromady a prokázali charakter a vyhráli tento důležitý zápas. Slavia je velmi silný tým, na kterém se projevuje dobrá práce trenéra, ale my jsme i trochu se štěstím strhli vítězství na naší stranu. Jsem za to velmi rád, protože nám taková vítězství v lize určitě pomohou. Na tréninku věnujeme velmi mnoho času power-play, proto jsem rád, že jsme to dnes ukázali v zápase a že nám se nám naše snaha tímto způsobem vrátila."

SK Slavia Praha – Svarog FC Teplice 5:6 (3:1)
Branky: 3. Arsovski, 13. Homola (Míča), 13. Hrdina, 23. Turek (Arsovski), 24. Homola – 20. Ninho (Lucas Borges), 26. Nene (Kulhánek), 30. Nene (Lucas Borges), 36. Künzl (Nene), 38. Nene (Jean), 40. Baran (Nene).
Hlasujte pro HRÁČE UTKÁNÍ

Další aktuality

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.