Max měl ze svého hattricku radost, ale více ho těšila vysoká výhra: „Ta je pro mě důležitější než hattrick.“ Chrudim tři body potřebovala pro posílení sebevědomí po vyřezaní z Ligy mistrů. „Věděli jsme, že Slavia má dobrý mančaft. Mají hodně mladé kluky, kteří mají kvalitu. My jsme naopak v tomto období odehráli hodně náročných zápasů. Navíc nás zklamal nepostup v UEFA Futsal Cupu, proto jsme dnes zase potřebovali vyhrát,“ zdůraznil chrudimský snajpr.

Nyní má Chrudim před sebou ligu a pohár. „Musíme pokračovat dál v naší práci. V pátečním zápase nám vše fungovalo dobře,“ oddychl si Max, který řekl, že současný slávistický tým nejde s tím finálovým moc porovnat: „Je to jiná situace. Finále je vrchol sezony a je tam jiná motivace. Myslím, že Slavia bude mít znovu dobrou sezonu.“

Dva góly ze tří dal Max z desetimetrových penalt. Je to specialista Chrudimi? „Nejsem specialista. Já a Michal Mareš jsme určení na desítku, ale vždy jde ten, kdo si více věří a chce to vzít na sebe. V pátek jsem kopal dvakrát, věřil jsem si,“ odpověděl Brazilec hájící barvy ERA-PACKu, který umí desítku zakončit kamkoliv: „Trénuji zakončení na obě strany. Někdy jde brankář ven z brány, jindy zůstane a jde na zem. Je to různé. Musím si být svým zakončením stoprocentně jistý.“

Další aktuality

Chrudim znovu neinkasovala a veze z Brna mečbol
Chrudim znovu neinkasovala a veze z Brna mečbol 01.05.2024

Evertonova kompletace hattricku završila druhé vítězství Chrudimi v sérii s Helasem se stejným skórem 6:0. Dvě branky přidal Radim Záruba a jednu Pavel Drozd. Východočeši mohou v pátek v Heřmanově Městci postoupit do finále, ve kterém si již své místo vybojoval Interobal Plzeň.

Vnuk rozhodl v závěru a Plzeň je ve finále!
Vnuk rozhodl v závěru a Plzeň je ve finále! 30.04.2024

Interobal Plzeň je prvním finalistou! Se Slavií ve třetím duelu vedl o poločase 2:0, sešívaní ale po změně stran zabrali, vyrovnali na 2:2 a pak také na 3:3. Při závěrečné power play ale rozhodl Tomáš Vnuk čtyřicet vteřin před koncem o postupu Interobalu do finále.

Z kabiny: Plzeň se v ůterý může stát prvním finalistou
Z kabiny: Plzeň se v ůterý může stát prvním finalistou 29.04.2024

Interobal Plzeň má v úterý první mečbol na postup do finále. Po vítězství 10:6 na domácí palubovce vyhrál úřadující mistr 5:1 také v Edenu. V úterý od 20:10 tak začne zápas, po kterém můžeme poznat prvního finalistu. Co zaznělo z obou kabin?