Svěřenci trenéra Condeho zahrozili hned v úvodu, kdy z první akce trefil Tomáš Koudelka tyč a následné dorážky zlikvidoval brankář Václav Kubíček, kterému se podařilo zachránit situaci i při dalších šancích. Tu největší slávistickou měl v sedmé minutě Vojtěch Turek, jehož střela propadla Litviněnkovi na brankovou čáru, ale míč se do sítě nedostal. V desáté minutě po rozehrání autu skóroval Max, o dvě minuty přidal druhý chrudimský gól David Drozd.

Slávisté už po dvanácti minutách nasbírali pět faulů, po nich dvakrát Turek zbytečně fauloval a nabídl Maxovi možnost dovršit čistý hattrick. To se mu díky dvěma přesným střelám k tyči z 10m kopu také podařilo. Po přestávce ERA-PACK vedl 4:0 a bylo prakticky rozhodnuto.

Po přestávce slávisté nadále marně usilovali o první trefu, Turek nastřelil tyč, další jeho ránu chytil Litviněnko, kterého nepřekonal z nadějné pozice ani Martin Směřička. Za hosty se prosadil podruhé David Drozd, branku přidal i Felipe, v závěru při domácí power-play se trefil přes celé hřiště i výborně hrající Litviněnko. Sešívaní zkorigovali stav až v poslední minutě, kdy po Brychtově přihrávce propasoval míč do sítě Djokica Arsovski.

Komentáře:
Nenad Veljkovič (trenér Slavie): "Soupeř má zkušenosti, my jsme mu nabídli možnost skórovat ze standardek a jít do vedení, čehož samozřejmě využili. Blahopřeju jim. Nedařilo se nám hrát tak, jak jsme chtěli, navíc jsme rychle nasbírali pět faulů. Máme před sebou další zápasy, ve kterých už musíme začít bodovat."

Jan Homola (kapitán Slavie): "Je třeba to říct, tak jak to bylo. Na Chrudim jsme dnes neměli, dostali jsme branky z jednoduchých signálů jako byl aut. To se nám nesmí stávat, musíme se nad sebou zamyslet a začít makat, takhle to dál nejde."

Max (Chrudim): "Byli jsme zklamaní z nepostupu v Lize mistrů, ale věděli jsme, že musíme pracovat dál. Slavia má mladé mužstvo, byla to jiná situace než při posledním finále. Všechno nám fungovalo dobře, zvládli jsme to a máme tři body, to je důležitější než můj hattrick."

Felipe Conde (trenér Chrudimi): „Od začátku jsme hráli excelentně. V úvodu byly k vidění šance na obou stranách, postupem času ale duel gradoval a my stříleli góly. Naši hráči pochopili důležitost toho zápasu, vzhledem k nabrání sebevědomí po UEFA Futsal Cupu. Po pěti zápasech v devíti dnech jsme předvedli dobrý výkon, chci za něj hráčům poděkovat. Skvělé vítězství proti kvalitnímu týmu, Slavia bude v letošním ročníku bez debat bojovat o nejvyšší příčky v lize.“

SK Slavia Praha – FK ERA-PACK Chrudim 1:7 (0:4)
Branky: 40. Arsovski (Brychta) - 10. Max (R. Mareš), 12. D. Drozd (Koudelka), 13. Max (10 m pk), 19. Max (10 m pk), 27. D. Drozd, 33. Felipe (Koudelka), 38. Litviněnko.
Hlasujte pro HRÁČE UTKÁNÍ

Další aktuality

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.

Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol
Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol 26.03.2024

Ve čtvrtek od 20 hodin před kamerami projektu Futsalové pondělí bude pokračovat vyrovnaná série mezi domácí Slavií a Oxyworld Baník Chomutov. Jeden z týmů získá mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?

André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol
André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol 25.03.2024

Chrudim vyhrála v Modřicích nad Žabinskými Vlky 5:1 a v pátek už může dotáhnout postup do semifinále. Žabinští Vlci vzdorovali až do třinácté minuty, kdy začal svoji cestu za hattrickem André, po jednom gólu obstarali Igor Martins a Záruba. Za domácí se v závěru prosadil Havlín.