Helas nezačal špatně, ale bylo poznat, že po dvou výhrách v řadě je na tom Plzeň lépe. Více si dovolovala a tlačila se kupředu. Helas oplácel bojovností a touhou dát první branku. Ve 4. minutě centroval Sznapka, ale David Cupák nastřelil obránce. Pak ale přišel tlak Plzně a po několika šancích přišla úvodní branka. Štverák přihrával na střed a Vnuk následně propálil vše, co mu stálo v cestě - 0:1. Pak se hra začala srovnávat. Helas se oklepal a začal si znovu věřit. Vyústěním byla vyrovnávací branka. David Cupák poslal míč na pravé křídlo, kde se nacházel Ovčačík. Ten se nerozpakoval a přesnou ranou do bližší šibenice srovnal stav utkání na 1:1. Do poločasu se diváci určitě měli na co dívat. David Cupák trefil tyč a v brance jistil situaci Konečný.

Druhý poločas začal opět skvělým zákrokem Konečného, který na poslední chvíli vyrážel střelu Vnuka. Brněnský brankář vynikl i v 27. minutě, kdy skoro na hranici sebezničení likvidoval šanci Holého. Minutu na to měl gól na noze Sznapka, ale trefil jen náruč hostujícího brankáře. Pak se objevovaly šance na obou stranách a hra se začala přitvrzovat, objevily se i žluté karty. V 37. minutě přišlo rozuzlení utkání. Tomáš Štverák se protáhl po levé straně až k centru a Tomáš Vnuk umístil míč do odkryté branky - 1:2.  Helas se ale nevzdával a za necelé dvě minuty mohlo být vyrovnáno. Sznapka poslal míč na Lacka, ten nabil Ovčačíkovi, jehož ránu vyrazil s vypětím všech sil hostující Němec. Helas byl tentokrát k bodům blízko, ale chybělo pověstné štěstíčko.

TOMÁŠ VNUK (SK Interobal Plzeň):
"Helas hrál na doraz. Bylo to znát. Byli v plné sestavě a hráli na plno. Bolelo nás to, o což jim především šlo. Oba góly byly jak přes kopírák, Michal Holy dal z půlky dlouhý balon do rohu na Tomáše Štveráka a ten mi to sklepl. Poprvé hlavou, a to jsem dal gólmanovi do protipohybu pod rukou, a druhý gol mi Štvery připravil prsama, a to jsem dával nahoru pod břevno těsně před brankovou čárou."

DAVID CUPÁK (Helas Brno):
"Byl to vyrovnaný zápas. Očekávali jsme, že nebude padat moc gólu. Oba hostující góly byly naprosto stejné. Udělali jsme dvě stejné chyby a soupeř je potrestal. My jsme neproměnili šance, a tak jsme nemohli bodovat. Diváci se ale určitě nenudili. Gratuluji soupeři k vítězství."

Helas Brno – SK Interobal Plzeň 1:2 (1:1)
Branky: 16. Ovčačík (D. Cupák) – 7. Vnuk (Štverák), 37. Vnuk (Štverák).
Hlasujte pro HRÁČE UTKÁNÍ

Další aktuality

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?