Duel obra s trpaslíkem, třetího s předposledním, to bude souboj třineckého týmu se Spartou Praha. Ta před sezonou získala z končícího Benaga trenéra Beniho Simitči včetně řady jeho hráčů, k dalším posilám se počítají Wilde nebo Amadeu, kteří jsou ve světě futsalu pojmem. V minulém týdnu klub na hostování získal i reprezentačního brankáře Vahalu. 

Sparta v tomto ročníku zatím neokusila hořkost porážky. Nejprve sice remizovala v nedohraném zápase s Plzní 4:4, poté už si však připisovala výhry s Českou Lípou 5:4, Litoměřicemi 3:1 a v derby se Slavií 5:3. To domácí tým je na tom podstatně hůře, nejprve schytal debakl v Teplicích 0:9, poté nestačil na Plzeň (2:4) a Chrudim (3:7). Až v posledním kole se jim podařilo vydolovat bod ze zápasu v České Lípě za remízu 3:3. 

Podle brankáře Ondřeje Kreželoka bude ze sebe tým muset vydat vše aby mohl pomýšlet na úspěch: „Začátek sezony nás nezastihl ve správné formě. Nemáme body a před sebou těžký trojzápas s pražskými "S" a Litoměřicemi. Nabitá sestava Sparty budí respekt a pro každého z našeho týmu bude skvělé si zahrát proti takovým jménům, jakými hosté disponují. My ale potřebujeme bodovat, a to jinak než bez totálního nasazení nepůjde."

Trenér hostů Beni Simitči očekává kvalitní futsalovou podívanou: „Na zápas do Třince pojedeme ve stejné sestavě, v jaké jsme absolvovali zápas s Litoměřicemi. Jen s tím rozdílem, že se k nám připojí i Dominik Zdržálek. Mezi zraněnými stále zůstává Lucas. Do Třince se těšíme, protože je tam skvělá hala a dobrá divácká kulisa. A když je na zápase dobrá atmosféra, tak se nám hraje lépe. Je to jeden z dalších zápasů, který musíme vyhrát a zůstat na špičce tabulky. Víme, že domácí potřebují nutně bodovat, protože mají v tabulce jen jeden bod a nebudou tak moci hrát nějakého zanďoura, což by nám mělo sedět. Věřím, že se nám bude hrát proti takovému týmu, který bude chtít útočit a něco vymyslet, lépe. To je další důvod, proč se na zápas těšíme. Třinec je jeden z mála týmů ze spodní části tabulky, který hraje opravdu futsal, má nacvičené signály a tak podobně. Uvidím také to, jak se naši hráči vypořádají s rolí favorita proti týmu ze dna tabulky, který ale hraje futsalově. To jsou důvody, proč se na cestu do Třince těšíme."

Profil haly

Třinec | Stars

Více
Adresa Tyršova 275, Třinec
Kapacita 410 sezení / 200 stání
Vstupenky 50 Kč
Sleva pro FUTič mládež, ženy a důchodci zdarma, permanentní vstupenky 400Kč

Další aktuality

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.