A to nebylo vše, čím zaujal. Dvě vteřiny před koncem už si hráči na palubovce podávali ruce a brankář Nejzbachu Libor Gerčák si šel za branku pro ručník. Když v tom Martin Doša klukovsky vystřelil na prázdnou bránu. Možná dobře pro něj, že minul, protože gólman Vysokého Mýta se jeho pokusu rozhodně nesmál. „Když dáte dva góly, chcete vstřelit i třetí,“ usmíval se Martin Doša a dál líčil: „Gólman šel za bránu, tak jsem to zkusil, ale viděl jsem, že náš trenér nebyl nadšený.“

Chrudimský futsalista vůbec nezaregistroval konec hry. „Pokud neodbije poslední sekunda, tak se hraje. Gerčák měl zůstat v bráně,“ rýpl si Doša. V utkání i tak dal dva góly, ale zápas pro něj nebyl jednoduchý. „Hrál jsem v týdnu předtím na slovenském turnaji, kde jsme odehráli dva těžké zápasy proti Itálii a Španělsku,“ připomněl.

Měl reprezentační sraz Slovenska a Česka vliv na hru Chrudimi? „Těžko říct. Chyběli nám hráči. Rešetár se Slováčkem jsou zranění. Trochu nám to narušilo čtyřky. Jsem rád, že jsme vyhráli a jediné, co se počítá, jsou tři body,“ odpověděl slovenský reprezentant v dresu Chrudimi.

Oproti loňské sezoně ERA-PACK moc gólů doma nedává. „Je jedno, jestli vyhrajeme o gól nebo o deset. Když máme plný bodový zisk, tak to nehraje roli. Těžko říct, proč nedáváme více branek. Možná odešli někteří hráči, ale na to se nesoustředíme. Hrajeme tak, jak nám trenér káže a vidíte, že vyhráváme,“ zdůraznil Martin Doša.

Jeho aklimatizace v Chrudimi po přestupu ze Sparty proběhla v pořádku: „V Chrudimi je to úplně jiné. Každý jde v tréninku na sto procent. Všichni jsou soustředění. Se Spartou se to nedá srovnávat. Trénujeme víc a náročněji. Po hráčské stránce mě to jistě posune výš a výš.“

Další aktuality

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?