Plzeňáci mají po třech odehraných kolech na kontě čtyři body. Interobal začal sezonu remízou na Spartě, domácí prohrou s Litoměřicemi a vítězstvím v Třinci. V současné chvíli tak zakotvil v tabulce na sedmém místě. Výsledkově ani herně se nepovedla především domácí premiéra s Litoměřicemi, ale Interobal od té doby stačil vyhrát krajské pohárové finále a získat první tři body za výhru v bojovném utkání s Oceláři.

"My budeme chtít v domácím utkání s Jeseníkem určitě zvítězit a potvrdit tak tři body z venku," věřil svému týmu trenér Petr Kučera a dodal, že nebylo vůbec jednoduché se na pátečního soupeře připravit: "Jeseník zatím moc neznáme, ale je to nováček, mají hodně mladých hráčů, takže to bude z jejich strany určitě běhavý a důrazný futsal. Prezentují se i zajímavými výsledky, takže to určitě nebude nic jednoduchého." V kádru pro zápas bude kvůli zranění stále chybět Jakub Mižár, poslední utkání kvůli disciplinárnímu trestu vynechá i Tomáš Štverák. Přípravu na zápas také komplikovala účast Tomáše Vnuka, Michal Holého a Marka Hudačka na reprezentačních srazech.

Jeseník je zatím v tabulce osmý, získal tři body za výhru v úvodním kole nad Mělníkem. Výborným výkonem se prezentoval, i přes prohru 1:5, na půdě mistrovské Chrudimi, stejně jako při domácí prohře s dalším favoritem soutěže z Teplic. Klub ze severu Moravy si zatím úspěšně buduje své prvoligové renomé i přes to, že kvůli nevyhovujícím podmínkám musí hrát své domácí zápasy až ve více než sto kilometrů vzdálené Ostravě.

"Účast v nejvyšší soutěži si i přes patálie s domácí halou užíváme a stejně to budeme mít i v Plzni," potvrdil nadšení z účasti v nejvyšší soutěži předseda Gamaspolu Jiří Gnida a věřil, že v Plzni budou mít šanci na dobrý výslede: "Letošní ročník se teprve rozjíždí, takže z dosavadních výsledků lze jen těžko odhadovat, co od pátečního střetnutí očekávat. Interobal neskrývá velké ambice a já se velmi těším, jak naši hráči obstojí v dalším těžkém utkání. V minulém kole nás zradila koncovka, do Plzně pojedeme s cílem zachovat ve finální fázi o poznání větší rozvahu."

Utkání ve slovanské hale Lokomotivy začíná v pátek ve 20 hodin a vstupné je tradičních 50,- Kč.

Profil haly

Plzeň | Lokomotiva

Více
Adresa Úslavská 75, 326 00 Plzeň
Kapacita 1000 sezení / 400 stání
Vstupenky 65 Kč dospělí
Sleva pro FUTič mládež do 130 cm zdarma

Další aktuality

Dobré zprávy z Chrudimi: Matěj Slováček je v pořádku!
Dobré zprávy z Chrudimi: Matěj Slováček je v pořádku! 27.04.2024

V pátek 26.4.2024 se neodehrálo druhé utkání semifinálové série s Helasem Brno z důvodu zdravotních potíží chrudimského kapitána Matěje Slováčka. Nyní vám přinášíme informace, jak se bude celá série dále vyvíjet.

Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup
Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup 26.04.2024

Druhé semifinále v Praze mělo dramatičtější průběh, ale nakonec stejného vítěze. Slávisté sice už od patnácté vteřiny po Křemenově brance vedli, Interobal ale skóre zvrátil na svoji stranu a zvítězil 5:1. V úterý bude mít mečbol na postup.

Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě
Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě 26.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Helasem Brno a FK Chrudim se v pátek nehrálo. Důvodem byly náhlé zdravotní komplikace kapitána Chrudimi Matěje Slováčka během rozcvičení.