Derby pražských S je tady!

Derby pražských S je tady!

Šlágr 3. kola 1. FUTSAL ligy uvidí diváci v Aréně Sparta na Podvinném mlýně. Sparta totiž na své domácí palubovce přivítá Slavii. Dá se očekávat souboj plný emocí okořeněný skvělou diváckou kulisou. Utkání začne v pátek 15. září ve 20.30 hodin.

Beni Simitči (trenér Sparta Praha): "Můžu říct, že hráči se těší na derby mnohem více než já. Je to tím, že se snažím potlačovat své emoce. Nechci to brát tak, jakože jeden zápas dělá sezonu. Je tam dalších dvacet důležitých zápasů, ale my hrajeme doma v Aréně Sparta a i proto jsme favority zápasu. Tuto roli musíme před vlastními diváky potvrdit. Hráči se s tím musí poprat a zvyknout si, že budou favority v každém utkání. Velkou radost mi dělá to, že bych měl mít k dispozici konečně kompletní kádr, tedy i s Cristianem a Azemem Brahimi. Udělali jsme maximum pro to, aby přišlo hodně diváků. Věřím, že bude plná hala, která nás požene za vítězstvím."

Tomáš Bezstarosti (brankář Sparta Praha): "Derby bude skvělý zážitek. Věřím v naplněnou halu a nejlepší atmosféru v sezoně. Navíc to bude utkání plné emocí. Už se nemůžu dočkat, až zápas začne. Slavia má sehraný kádr, i když došlo po minulé sezoně k pár změnám. Co jsem měl možnost sledovat, tak absolvovali kvalitní přípravu a budou dobře fyzicky připravení. Mají v kádru velmi šikovné hráče podpořené výborným brankářem. My ale musíme koukat na vlastní výkon. To zápas rozhodne. Věřím, že se ukáže naplno kvalita našeho kádru."

Nenad Veljkovič (trenér Slavia Praha): "Derby je pro nás na začátku sezony další výzva. I pro mne osobně připravit tým na hráče jako je Wilde, Marcelo nebo Belej je výjimečný úkol. Stejně tak se na utkání těší i hráči. Budeme chtít předvést to, na čem v tréninku pracujeme a co jsme již v některých fázích ukázali v prvních dvou kolech."

Jan Homola (kapitán Slavia Praha): "Derby je tady! Největší zápas, jaký můžete v naší zemi hrát v jakémkoliv sportu. Všichni se na něj těšíme a poctivě připravujeme. Za Spartu nastoupí skvělí futsalisté, ale já věřím, že budeme bojovat jeden za druhého a podaří se nám urvat nějaký bod. Jsme dobře naladění z prvních dvou kol a chceme to přenést i do pátečního utkání. Chci tímto i pozvat všechny slávistické fanoušky. Přijďte nás podpořit. Máte se na co těšit."

Profil haly

Praha | UNYP

Více
Adresa Podvinný mlýn 2131/11, 190 00 Praha 9-Libeň
Kapacita 1100 sezení / 250 stání
Vstupenky 60 Kč, majitelé permanetky AC Sparta Praha a HC Sparta Praha zdarma

Další aktuality

Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii
Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii 28.03.2024

Třetí čtvrtfinále play off 1. Futsal ligy viděli ve čtvrtek fanoušci v Edenu. Slávisté nedali Chomutovu šanci a vyhráli vysoko 8:2. Na prvních šesti gólech se třemi góly a třemi asistencemi podílel slávista Jan Křemen.

Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin
Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin 28.03.2024

Svaz futsalu přichystal na třetí utkání série mezi Slavií a Chomutovem speciální rozšířené vysílání, které začíná na YouTube a ČT sport Plus už ve čtvrtečních 19:40 hodin. Dívejte se, bude na co!

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.