Helas se v první kole představil na půdě Vysokého Mýta, a i když vedl, nakonec prohrál v oslabené sestavě 8:3. Olympik musí v pátek zabrat a bodovat, jinak by se mohl dostat do velkých problémů. Stejně to vidí i kapitán domácích Jiří Vokoun: „Zápas s Jeseníkem jsme nezvládli podle našich představ. Chtěli jsme vyhrát, ale nohy nám trochu svazovala nervozita, což nás stálo tři body. Ve druhém kole nás čeká Brno, od kterého očekávám podobný styl hry, jako hrál Jeseník, rychlý zápas a plný soubojů. Na to se musíme připravit a využít domácí haly, která by pro nás měla být výhodou. Musíme vyhrát a získat tři body. Pokud bychom je nezískali, už na začátku sezony se dostaneme do velkých problémů.“

Hosté z Brna ale nedají určitě nic zadarmo, i když přijedou opět ve velmi oslabené sestavě, protože hráči si plní fotbalové povinnosti. Co očekává od pátečního zápasu trenér Helasu Jan Loup: „Do Mělníka by jsme za normálních okolností jeli určitě pro body. S problémy jsme ovšem poskládali sestavu už na utkání ve Vysokém Mýtě. Na zápas druhého kola 1. FUTSAL ligy budeme ještě víc oslabeni, protože nám budou chybět další hráči. Jsem sám zvědavý, jak se s utkáním poperou borci ze širšího kádru, kteří tak budou muset nastoupit místo nich. Určitě ale budeme bojovat o co nejlepší výsledek. Každý zápas začíná stavem nula-nula a míč je kulatý.“

Profil haly

Mělník | SH

Více
Adresa Pod Vrchem 3421, 27601 Mělník
Kapacita 120 sezení, 100 stání
Vstupenky 30 Kč

Další aktuality

Chrudim vyhrála nad Helasem i potřetí a postoupila do finále!
Chrudim vyhrála nad Helasem i potřetí a postoupila do finále! 03.05.2024

FK Chrudim porazila ve třetím zápase Helas 7:2 a postoupila do finále, ve kterém vyzve Interobal Plzeň. David Drozd v zápase vstřelil 250. branku a vstoupil do Klubu 250. Sedmou branku domácích vstřelil legendární Roman Mareš. Výsledek série znamená, že bronzové medaile získala Slavia.

Z kabiny: Udělá Chrudim v pátek poslední krok do finále?
Z kabiny: Udělá Chrudim v pátek poslední krok do finále? 03.05.2024

V pátek večer může Chrudim dokončit dobře rozdělanou práci a po dvou výhrách 6:0 postoupit do finále, kam se již dostal loňský mistr Interobal Plzeň. Helas se ale nevzdává a bude chtít sérii prodloužit. Co zaznělo z kabin?

Chrudim znovu neinkasovala a veze z Brna mečbol
Chrudim znovu neinkasovala a veze z Brna mečbol 01.05.2024

Evertonova kompletace hattricku završila druhé vítězství Chrudimi v sérii s Helasem se stejným skórem 6:0. Dvě branky přidal Radim Záruba a jednu Pavel Drozd. Východočeši mohou v pátek v Heřmanově Městci postoupit do finále, ve kterém si již své místo vybojoval Interobal Plzeň.