Předchozí sezona skončila pro Nejzbach neúspěšně. Tým se nedostal ani do play off. V létě se trenér Páral vrátil do pozici hlavního manažera a mužstvo nově vede navrátil Semerád. „Těšíme se na začátek ligy, který máme na domácí palubovce. Doufám, že nás přijdou v hojném počtu podpořit naši fanoušci a že se nám podaří vstoupit do nové sezony vítězně,“ řekl trenér Miroslav Semerád a doplnil: „Ještě řešíme pár otazníků v sestavě, ale věřím, že hráči, kteří dostanou v úvodním střetnutí důvěru nás nezklamou.“

Jenže Helas je pro Nejzbach neoblíbeným soupeřem. Loni brněnští futsalisté vyhráli na palubovce Východočechů 4:0. Odveta v moravské metropoli skončila remízou 3:3. „Od nové sezony nevíme, co přesně čekat. Neměli jsme moc společných tréninků, a tak nám až první dvě ligová kola naplno ukáží, jak jsme na tom,“ přiznal trenér Helasu Jan Loup.

Jeho kádr příliš změn nedoznal. Skončil akorát zkušený brankář David Šimon. „Kádr se v podstatě nezměnil, ale už nyní víme, že nebudeme v prvních dvou zápasech kompletní. Potýkáme se především s kolizemi zápasů našich hráčů ve velkém fotbale v rakouských soutěžích. Určitě nám ovšem nebude chybět odhodlání a bojovnost jít za co nejlepším výsledkem. Nebudeme chtít být v lize jen tak na okrasu,“ zdůraznil brněnský kouč.

Profil haly

Vys. Mýto | DM

Více
Adresa Generála Závady 118, Vysoké Mýto
Kapacita 200 sezení / 200 stání
Vstupenky 50,-Kč / ženy, důchodci a děti do 12 let 30,- Kč

Další aktuality

Chrudim vyhrála nad Helasem i potřetí a postoupila do finále!
Chrudim vyhrála nad Helasem i potřetí a postoupila do finále! 03.05.2024

FK Chrudim porazila ve třetím zápase Helas 7:2 a postoupila do finále, ve kterém vyzve Interobal Plzeň. David Drozd v zápase vstřelil 250. branku a vstoupil do Klubu 250. Sedmou branku domácích vstřelil legendární Roman Mareš. Výsledek série znamená, že bronzové medaile získala Slavia.

Z kabiny: Udělá Chrudim v pátek poslední krok do finále?
Z kabiny: Udělá Chrudim v pátek poslední krok do finále? 03.05.2024

V pátek večer může Chrudim dokončit dobře rozdělanou práci a po dvou výhrách 6:0 postoupit do finále, kam se již dostal loňský mistr Interobal Plzeň. Helas se ale nevzdává a bude chtít sérii prodloužit. Co zaznělo z kabin?

Chrudim znovu neinkasovala a veze z Brna mečbol
Chrudim znovu neinkasovala a veze z Brna mečbol 01.05.2024

Evertonova kompletace hattricku završila druhé vítězství Chrudimi v sérii s Helasem se stejným skórem 6:0. Dvě branky přidal Radim Záruba a jednu Pavel Drozd. Východočeši mohou v pátek v Heřmanově Městci postoupit do finále, ve kterém si již své místo vybojoval Interobal Plzeň.