Chrudimští dokázali udolat Slavii ve finále 3:1 na zápasy. Ty sám už několik finálových sérií pamatuješ, jak náročná byla ta poslední?

Finále bylo velmi náročné, stejně jako všechny, které jsem v české lize odehrál. Slavia poskládala silný tým, nicméně my jsme pracovali velmi dobře a díky dobré taktice stanovené trenérem jsme došli za svým cílem a znovu se stali šampiony.

V prvním finále ses zranil, o co přesně šlo?

Udělal jsem si to sám. Ucítil jsem velkou bolest na špatném místě, ale snaha hrát a pomoci mým spoluhráčům mě přinutila k situacím, které jsem ve futsale ještě nezažil. Mohl jsem hrát pouze díky tomu, že jsem dostal do bolavého místa injekci a ještě nyní jsem se zranění úplně nezbavil, navíc se trochu zhoršilo. V Brazílii navštěvuji fyzioterapeuta a snažím se dát co nejrychleji do kupy.

Jak těžké bylo sledovat finálové bitvy pouze ze střídačky? Viděli jsme, že jsi byl hodně emotivní..

Bylo to pro mě strašně obtížné. V letošní sezóně jsem odehrál 99 % zápasů, nezranil jsem se po celý ročník a v nejdůležitějších zápasech mě to potkalo. Zaskočilo mě to a možná i proto jsem byl při zápasech hodně emotivní.

Jak bys z tvého osobního hlediska zhodnotil uplynulou sezónu?

Moje nejlepší sezóna v Chrudimi, bez debat. Od začátku do konce jsem předváděl dobré výkony a myslím si, že jsem byl důležitým členem týmu. Hraje mi do karet i fakt, že jsme ve finále dostali dohromady třináct branek, když jsem nebyl na hřišti. Navíc jsem rád, že jsem se umístil v desítce nejlepších střelců v play-off. Jsem šťastný, že se mi daří podporovat ofenzívu našeho týmu.

V Chrudimi jsi strávil již pět let. Co tvoje čeština?

V první řadě chci poznamenat, že to bylo pět let zábavy a učení. Každým rokem jsem se učil nové věci, nejen na hřišti, ale i mimo něj, samozřejmě i český jazyk. Věřím si, že česky mluvím dobře a lidi mi dokážou rozumět, ale přiznávám, že mám stále trochu problémy pochopit některé výrazy mimo sport.

Jak vidíš svůj vývoj během doby strávené zde v ERA-PACKu?

Rok co rok jsem se svými výkony posouval kupředu. Pro české hráče je skvělé se konfrontovat se slovenskými, španělskými a speciálně s brazilskými hráči. Za příklad můžu uvést Matěje Slováčka. Když jsem přišel do Chrudimi, nehrál a neměl šanci se prosadit, ale dnes je podle mého názoru vedle Rešetára, Záruby či Romana Mareše nejlepší český hráč. Za svůj výkonnostní růst bych chtěl poděkovat zejména Františkovi Tichému, který po mnoho let investuje do futsalu v Chrudimi mnoho. Každoročně navíc musí sestavit takový tým, který uspěje v lize i v UEFA Futsal Cupu i přesto, že soupeři posilují a zkvalitňují tím celou soutěž.

Můžeš nám už nyní prozradit, zda tě v Chrudimi uvidíme i sezónu následující?

Mým záměrem je v klubu rozhodně pokračovat. Před odjezdem na dovolenou jsme o situaci s vedením klubu mluvili, nicméně jsem v kontaktu i s jinými kluby, protože můj kontrakt v Chrudimi vypršel. Chrudim projevila zájem a já věřím, že v brzké době bude tato otázka vyřešena s nejlepším prospěchem pro všechny. Do toho ERA-PACK!

Další aktuality

Tomáš Chráscina: Musel jsem zastavit auto a uvědomit si, co se stalo
Tomáš Chráscina: Musel jsem zastavit auto a uvědomit si, co se stalo 05.04.2024

V nominaci reprezentačního trenéra Marka Kopeckého se objevila některá velice zajímavá a nečekaná jména. Jedním z nich je Tomáš Chráscina, který si v pětadvaceti letech po povedené sezoně Žabinských Vlků oblékne poprvé dres nároďáku.

Martin Brychta: Jsem na tým obrovsky pyšný
Martin Brychta: Jsem na tým obrovsky pyšný 02.04.2024

Třiatřicetiletý Martin Brychta se na začátku sezony stal vedoucím mužstva a do hry naskakoval sporadicky jen jako poslední hráč. Jak to ale ve sportu chodí, vše bylo jinak a nakonec dovedl Slavii s kapitánskou páskou na rukávu do semifinále a navíc jako jediný z aktérů vstřelil v každém zápase gól.

Vondráček chce Slavii pomáhat i góly
Vondráček chce Slavii pomáhat i góly 28.02.2024

Kromě čistého konta pomohl brankář Adam Vondráček Slavii ke třem bodům proti Liberci také naprosto přesnou střelou přes celé hřiště do odkryté branky. "Sedlo mi to luxusně," říká v rozhovoru, ve kterém také prozradil, proč mu tak dlouho trvalo obléct si svlečený dres.