Radime, v sérii znovu prohráváte. Jak moc to bude jiné tím, že čelíte mečbolu?

Je to zápas jako každý jiný. Chceme ho vyhrát a nezbývá nám nic jiného než vyhrát, jinak by to znamenalo konec sezony a to nechceme.

Chrudim se prezentovala ve čtvrtek velmi dobrou defenzívou. Jak ji rozklíčovat?

Řekli jsme si, co by na Chrudim mohlo platit, ale v průběhu zápasu jsme od toho ustoupili. Začali jsme se přizpůsobovat jejich hře a takhle to dopadlo. Nedali jsme šance a ERA-PACK nás trestal.

Kdo by ve vaší čtyřce mohl nahradit vykartovaného Antonína Hrdinu?

Myslím si, že tam může nastoupit kdokoliv a je jen na trenérovi, koho vybere.

Bude pro vás velkým problémem, že nebude hrát váš nejproduktivnější hráč v play off?

Vždycky to je problém. Tonda měl formu a dával góly. Musíme ho nějak nahradit. Nic jiného nám nezbývá, protože prohráváme v sérii jedna-dva a musíme zvítězit.

Údajně vás má hnát plná hala. Co byste fanouškům vzkázal?

Ať přijdou včas a v hojném počtu. Potřebujeme podpořit, protože končit nechceme. Rádi bychom historický milník Slavie dotáhli až do konce.

Máte nyní větší motivaci ERA-PACK porazit poté, co celé utkání na vaši adresu skandoval chrudimský kotel?

Jak jsem už říkal, mě to skandování spíše burcuje. Jde jen o to, jak se k tomu postaví celý tým. Musíme to hrát více hlavou a nenechat se rozhodit. V pondělí hrajeme doma my a tentokrát na ně budeme bučet my.

Další aktuality

Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru
Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru 02.05.2024

Kapitán slávistické mistrovské juniorky Filip Klaban proletěl přechodem do áčka tak, že si to sotva stačil uvědomit. Po zapojení do tréninku přišly i starty v základu semifinálové série proti Plzni a nakonec také branka do sítě mistrovského týmu.

Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem
Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem 25.04.2024

Trenér Slavie Zdeněk Sláma byl po prvním semifinále zklamaný ze způsobu, jakým jeho svěřenci inkasovali branky. Potěšila ho power play a výkony mladých juniorů, z nichž hned tři naskočili do základní sestavy. Od druhého utkání očekává sebevědomější výkon.

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.