V prvních dvou zápasech padlo více jak devět branek a ve třetím finále jen dva. Byl zápas opatrnější?

Je to dané tím, jak se vyvíjel předchozí zápas. Když si vzpomenu na předchozí finálové bitvy, tak jsme taky první zápasy startovali divokým výsledkem. S Teplicemi to bylo snad šest-šest. Další zápasy už byly jedna-nula nebo dva-jedna. Soupeři se v prvních zápasech ještě neznají do detailů, ale nyní už se není čím překvapit. Máme nastudovanou hru Slavie bez brankáře a bráníme ji velmi dobře. Nedostáváme z toho góly, jaké jsme inkasovali v prvním finále. Slavia je zase připravená na naše herní situace a těžko se tam dostáváme. Zápasy pak rozhoduje každá maličkost, chybička nebo štěstí.

Po první půli jste ve čtvrtek vedli jedna-nula, stejně jako ve druhém finále. Připouštěli jste si, že by Slavia mohla podobně výsledek otočit?

V každém zápase jsme vedli. V prvním už dokonce čtyři-jedna, a nakonec se rozhodovalo na penalty. V Praze jsme vedli už dva-nula a utkání jsme zcela ztratili. Poučili jsme se a nedopustili jsme se pochybení jako předtím.

Ve třetím finále došlo opět na ostré zákroky, padlo celkem dost žlutých karet. Jak těžké je nepodlehnout atmosféře?

Je to těžké. Někdy rozhodčí nastaví metr a v průběhu hry ho upravují. Na to my hráči musíme reagovat. Některé zákroky jsou tvrdší, ale to je dané tím, že se hraje finále. Jsou tam emoce. Když rozhodčí pustí dva tvrdší zákroky, tak přibývají další a následně to musí utnout. Je těžké tomu nepodlehnout, ale musí to mít hranici.

Co bude pro vás klíčové, abyste v pondělí sérii ukončili?

Naším cílem je ukončit finále, ale musíme být opatrní. Na Slavii jsme odehráli fantastický první poločas a zároveň nejhorší druhý poločas, co jsme letos odehráli. Základem bude defenzíva jako ve čtvrtek. Musíme hrát obětavě a správně takticky. Ve čtvrtek nám pomohl i brankář Jean. Tohle, když si sedne, nedostaneme gól, nebo maximálně jeden, tak se hraje mnohem lépe.

Slavii bude chybět vykartovaný Hrdina a Chrudim bude mít Manchu, který se vrací po trestu. Bude to hrát velkou roli?

Může to hrát roli i nemusí. Ukáže se v pondělí. Je to zkrátka play off. Hraje se hodně zápasů, ve kterých padají karty a týmy na to musí reagovat. Každý rok hrajeme finále a máme ty zkušenost s tím, že se hráči zraní nebo vykartují. Nevím, jak na tom bude náš Felipe, který hrál ve čtvrtek pod injekcemi. Tyhle všechny faktory rozhodují další zápasy.

Další aktuality

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.

Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý
Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý 18.04.2024

Futsalisté FK Chrudim si v reprezentační přestávce, která byla umístěna mezi čtvrtfinále a semifinále letošních vyřazovacích bojů, „odskočili“ do Předměřic nad Labem, kde se v rámci čtvrtfinále Regionální skupiny číslo 4 Poháru SFČR utkali s Legií Hradec Králové. Vítězství 11:1, a tím i postup do semifinále této soutěže režíroval kapitán 15tinásobného mistra České republiky Matěj Slováček, autor tří branek a jedné asistence. Toho jsme také krátce po utkání požádali o rozhovor, který pochopitelně nemohl začít jinak než krátkým zhodnocením odehraného střetnutí.