Slavia začala lépe, ale do vyložené šance se nedostala. Tu měl v 8. minutě domácí kapitán Rešetár, který nastřelil tyč Vahalovy brány. Chrudim perfektně bránila, a dokonce se v 15. minutě dočkala branky. Hrdina ztratila balon na polovině hřiště a z brejku připravil Roman Mareš gól Rešetárovi.

„Podali jsme vynikající výkon, to je nejdůležitější. Celý zápas jsme hráli výborně. Musíme takto pořád. Kdybychom takhle makali první dva zápasy, tak už mohlo být rozhodnuto. Pořád máme před sebou ještě jeden zápas a ten musíme zvládnout. Nechceme sérii vracet do Chrudimi. Chceme slavit titul v Praze,“ řekl chrudimský Michal Mareš.

Obranný val ERA-PACKu byl velmi účinný. „Defenzivu jsme měli připravenou už minulý zápas, ale dostali jsme dva góly z rohu. Nějak se nám to sesypalo. Třetí finále jsme odehráli do obrany skvěle. Když jsme viděli, že můžeme presovat, tak jsme napadali, jinak jsme hráli zezadu a neslo to ovoce,“ uznal chrudimský Matěj Slováček.

Výsledkem 1:0 totiž skončil i druhý poločas, Chrudim tedy neinkasovala. Nicméně na druhý gól se čekalo dlouho. První pojistku za stavu 1:0 odmítli domácí ve 36. minutě, když Michal Mareš podruhé v této sérii neproměnil desítku. Poté, co prvně přestřelil, tentokrát trefil tyč. „Není to prokletí,“ ujistil Mareš, „Desítka nebyla špatně kopnutá, i když jsme ji nedal. Chyběl kousíček. Nechtěl jsem střílet doprostřed, protože Vahala je velký. Chtěl jsem ránu umístit k tyči, ale odrazilo se to ven.“

Ondřej Vahala má možná Mareše, s nadsázkou řečeno, zhypnotizovaného. „To byla náhoda. Dvakrát netrefil bránu a já se dvakrát nedotkl balonu. Je to spíš smůla pro něj,“ řekl slávistický brankář, kterého mrzela špatná produktivita v útoku, sám totiž předvedl několik vynikajících zákroků, například proti dorážce Maxe do odkryté brány: „Chrudim zalezla docela hluboko a nikam se nehnala. Do obranného bloku se nám špatně dostávalo. Nevím, co klukům říct. Když nedáme gól, nemůžeme vyhrát.“

Rozhodující moment přišel ve 39. minutě při power play Slavia. Udeřila však Chrudim. „Tomáš Koudelka zatáhl míč po lajně. Slavia už nemohla faulovat, tak prošel až před bránu. Pak se míč nějak zašmodrchal a odrazil se ke mně. Já už to tam nějak doklepl,“ usmál se autor druhé trefy v zápase Matěj Slováček a dodal: „Hrálo se těsné utkání, ale hosté měli jen jednu šanci po nástřelu ve druhém poločase. Jinak sešívání neohrozili bránu jak v power play, tak i při hře čtyři na čtyři.“

Slavia navíc do čtvrtého zápasu přišla o nejproduktivnějšího hráče play off Antonína Hrdinu, který obdržel třetí žlutou kartu. „S Tondou odejde asi sedmnáct kanadských bodů, což je velká ztráta,“ uzavřel jeho spoluhráč Vahala.

FK ERA-PACK Chrudim – SK Slavia Praha 2:0 (1:0)

Branky

Fotogalerie

Další aktuality

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.