Gamaspol Jeseník zveřejnil první květnový den na svém webu článek, který tuto novinku sděluje fanouškům. Gratulujeme!

Dlouhý příběh o jediném okresu v České republice, který na svém území nedokáže postavit sportovní halu s běžnými parametry, se sice chýlí k závěru, ale ještě stále nekončí. Jeseničtí futsalisté však již nechtějí čekat a rozhodli se do elitní soutěže vstoupit i s tímto obrovským hendikepem. Při rozhodování o přijmutí postupu do Chance futsal ligy, stáli hráči před informací, že musejí počítat s možnou variantou odehrání všech domácích zápasů mimo Jeseník. Termín dokončení nové sportovní haly totiž stále není znám a v úterý 2.května musí kluby potvrdit účast v nejvyšší soutěži na KF FAČR. Přes nepříliš optimistické zprávy ohledně zásadního problému jesenického futsalu se nenašel jediný člen klubu, který by podporoval myšlenku zůstat ve druhé lize a Jeseník se tak v nové sezóně bude měřit s elitními tuzemskými týmy. Domácí zápasy odehraje Gamaspol v šedesát kilometrů vzdáleném Krnově. Pokud se podaří otevřít novou sportovní halu ještě v průběhu sezóny, tak se na Chance futsal ligu bude samozřejmě chodit v Jeseníku.

„Jít do nejvyšší soutěže s tím, že budeme hrát bez potřebné podpory fanoušků a k domácím zápasů budeme cestovat bezmála hodinu a půl je svým způsobem bláznovství,“ vysvětlil pohled většiny členů na rozhodnutí nový vedoucí A-týmu mužů Jan Řezníček a dodal: „Pokud si ale uvědomíme, jaký demoralizující dopad by pro nás mělo třetí odmítnutí postupu v řadě, tak si myslím, že volíme o dost menší zlo. Čeká nás velmi složitá sezóna, ale jsme připraveni se s tím poprat. Rozhodnutí vstoupit do Chance futsal ligy podpořilo 100% členů našeho klubu, to je nesmírně pozitivní a vyjadřuje to jednotu v našem odhodlání přestat přešlapovat na místě.“

Aktuální situace okolo nové sportovní haly je poměrně jasná, ovšem ne do posledního důležitého detailu. Ministerstvo školství podle starosty města Adama Kalouse zpochybňuje nárok Jeseníku na přislíbenou dotaci, čemuž se město bude bránit podle platné legislativy. Tato nepříjemnost ovšem samotnou stavbu haly již nezastaví a Jeseník sportoviště dofinancuje ze svého rozpočtu. Stará hala je v současnosti srovnána se zemí a pozemek je kompletně připraven pro vítěze výběrového řízení na zhotovitele k zahájení výstavby. Podle vedoucího oddělení investic Jiřího Uhera je podpis smlouvy na spadnutí a termín dokončení nové sportovní haly by tedy měl být znám již velmi brzy.

Další aktuality

Z kabiny: Zaskočí Bohemka po Ústí také Kadaň? Nejzbach chce body z Prahy
Z kabiny: Zaskočí Bohemka po Ústí také Kadaň? Nejzbach chce body z Prahy 17.10.2024

V 6. kole 1. Futsal ligy hostí Chrudim Mělník, Plzeň jede do Brna a Liberec bude hájit stoprocentní bilanci doma proti Helasu. Kadaň se pokusí zastavit sérii proher doma proti Bohemians. Co zaznělo z kabin?

Helas veze tři body z Mělníka, trefil se i Mykytjuk
Helas veze tři body z Mělníka, trefil se i Mykytjuk 14.10.2024

Helas Brno v pondělní dohrávce obral o tři body Mělník. Olympik prohrával od 2. minuty, kdy se trefil David Cupák a dokázal jen vyrovnat. Hosté se dostali znovu do vedení a to už nepustili. V závěru si připsal gól i brankář Andrej Mykytjuk. Helas je v tabulce pátý a má zápas k dobru, Mělník stále čeká na první výhru a je se dvěma body předposlední.

Koudelka: K výhře nám zase pomohly standardky
Koudelka: K výhře nám zase pomohly standardky 14.10.2024

I po pěti kolech 1. Futsal ligy se mohou hráči FK Chrudim pyšnit plným bodovým ziskem. V pátek večer je ale stálo vítězství na palubovce Nejzbachu Vysoké Mýto překvapivě hodně sil, když o své výhře (6:1) definitivně rozhodli až v závěrečných deseti minutách. Po zápase poskytl rozhovor chrudimskému webu Tomáš Koudelka.