Slávisté vedli 2:0, ale za hosty ještě v první půli snížil na rozdíl jedné branky Havel. Jenže závěr prvního poločasu se povedl sešívaným. Hrdina se Směřičkou zvýšili na luxusních 4:1. Směřička krátce po přestávce zvýšil do konce na 5:1, ale pak začala velká stíhací jízda Západočechů. Holý, Štrajt a Mižár se postarali o snížení skóre až o jednu branku. Jenže místo vyrovnaní zkompletoval hattrick Hrdina.

Martin Brychta (trenér SK Slavia Praha): „Musím být s celou sérií spokojený, nakonec jsme vyhráli a postupujeme. Zlomovým momentem byl asi první poločas posledního zápasu, který jsme odehráli přesně tak, jak jsme chtěli. Ukázali jsme hru, kterou jsme si připravovali, bylo v tom všechno. I když soupeř dokázal náš náskok při power play, kterou umí hrát velice dobře, stáhnout, tak vyrovnat už nestačil. Těší mne, jak jsme sérii zvládli z hlediska vyrovnanosti týmu, oporou byli i hráči, kteří nenastupovali, táhli jsme všichni za jeden provaz a šli jsme si za svým cílem, kterého se nám podařilo dosáhnout.“

Petr Kučera (trenér SK Interobal Plzeň): „Dnešní zápas měl stejný průběh jako poslední kolo základní části. První poločas jsme neměli potřebné tempo, nabídku a naše obrana nebyla tak aktivní, jak jsme chtěli. Slávisté tak měli prostor, který jejich hráči umí zužitkovat. Po změně stran nás opět skoro zachránila power play a domácí se báli až do samotného závěru, kdy jsme udělali jednoduchou chybu před šestým gólem, který rozhodl. Tyto jednoduché chyby nás bohužel provázely celou sérií. Celkově si myslím, že to byla velmi vyrovnaná série, kterou rozhodly individuality, produktivita a zkušenost soupeře. My se určitě nemáme za co stydět, nechali jsme tam všechno, bojovali v každém zápase až do konce a odcházíme se vztyčenou hlavou. Za to klukům děkuji a mají do jednoho můj respekt! Soupeři gratuluji k postupu a věřím, že pokud dostanou do semifinále Benago, jsou schopni ho vyřadit.“

SK Slavia Praha – SK Interobal Plzeň 6:4 (4:1)

Statistiky

Další aktuality

Chrudim znovu neinkasovala a veze z Brna mečbol
Chrudim znovu neinkasovala a veze z Brna mečbol 01.05.2024

Evertonova kompletace hattricku završila druhé vítězství Chrudimi v sérii s Helasem se stejným skórem 6:0. Dvě branky přidal Radim Záruba a jednu Pavel Drozd. Východočeši mohou v pátek v Heřmanově Městci postoupit do finále, ve kterém si již své místo vybojoval Interobal Plzeň.

Vnuk rozhodl v závěru a Plzeň je ve finále!
Vnuk rozhodl v závěru a Plzeň je ve finále! 30.04.2024

Interobal Plzeň je prvním finalistou! Se Slavií ve třetím duelu vedl o poločase 2:0, sešívaní ale po změně stran zabrali, vyrovnali na 2:2 a pak také na 3:3. Při závěrečné power play ale rozhodl Tomáš Vnuk čtyřicet vteřin před koncem o postupu Interobalu do finále.

Z kabiny: Plzeň se v ůterý může stát prvním finalistou
Z kabiny: Plzeň se v ůterý může stát prvním finalistou 29.04.2024

Interobal Plzeň má v úterý první mečbol na postup do finále. Po vítězství 10:6 na domácí palubovce vyhrál úřadující mistr 5:1 také v Edenu. V úterý od 20:10 tak začne zápas, po kterém můžeme poznat prvního finalistu. Co zaznělo z obou kabin?