V první řadě gratuluji k postupu do semifinále play off. Vzhledem k postavení týmů v tabulce po základní části se dá říct, že byla povinnost postoupit, že?
Povinnost to určitě nebyla, i když papírově jsme byli určitě velkým favoritem. Jsme jen rádi, že jsme postoupili v nejkratším možném termínu a nemuseli do Brna třeba ještě jednou jet.

Rozhodující utkání jste rozhodli až v prodloužení. Znamená to, že na vás byl Helas po dvou prohrách skvěle připraven? A překvapil Vás osobně soupeř v něčem?

Nevím, jakou měl přesně na nás přípravu brněnský celek, ale vyrukovali na nás s velikým důrazem a bojovností, což nám dělalo v některých fázích zápasu problémy. Nedali jsme rychle góly a potom jsme se trápili. Ovšem podařilo se nám to nakonec zvládnout a postoupit.

Vaše čtvrtfinálová série skončila v pátek. Některé týmy nyní tuto část play off začínají a vy už máte splněno. Myslíte, že je to výhoda mít více času na odpočinek, regeneraci a samozřejmě také na přípravu na semifinále?
Určitě, tři zápasy za týden je dost, takže tohle určitě pomůže, jak kvůli regeneraci, tak do dalších tréninků na semifinále. Soupeře ještě neznáme, ale musíme začít se vším u sebe. A pokud chceme do finále, jakože asi všichni chceme (smích), musíme porazit jakéhokoliv soupeře, tady je postupová matematika jasná.

Nasázeli jste soupeři během tří zápasů 20 branek. Vy jste vstřelil „jen“ dvě. Znamená to, že Vám nesedí styl, jaký Helas praktikuje? Nebo je to ovlivněno Vašimi úkoly na hřišti?
Já se letos tak nějak střelecký trápím celkově. Nepadá mi to tam, jako dřív. Ze začátku jsem to nesl těžce, má role na hřišti se také změnila, hraju spíše zadáka, jsem víc svázaný takticky, nedá se svítit. Jedná se o týmový sport a ego jednotlivce musí jít stranou.

Jste známý tím, že se nebojíte změn s vlasy či vousy. Můžeme se v letošním play off těšit na nějaký zajímavý účes nebo přeliv?
Jistěže. (smích) Vousy jsem přestal holit před play-off, stejně jako každý rok a vymyslet nějaký přeliv? Představu už mám, ale nechám si to zatím pro sebe. Loni jsem vyběhl jako blonďák, pár týdnů poté to měl na hlavě Messi a letos hráči Plzně, takže úspěch se dostavil. (smích)

Kabina Benaga je hodně mezinárodní. Jak vůbec funguje dorozumívání? A který jazyk převládá?
Česky si moc nepokecám, to je pravda. (smích) Teď vážně, převládá angličtina, kdy Diego funguje jako takový překladač. S angličtinou nemám problém a za ty léta s jihoamerickými hráči jsem už pochytil dost španělských slovíček, takže se za pochodu učím španělsky. (smích)

Vy jste na konci loňského roku měl jakési problémy s klubem, hodně se o tom napsalo a mluvilo. Vy jste se v lednu omluvil a poté i vrátil do sestavy. Jsou tedy všechny nesrovnalosti a problémy zažehnány?
Nezlobte se, podrobně bych o tom nerad mluvil. S klubem proběhla dohoda, vrátil jsem se do kádru, tečka.

Reprezentace nedávno postoupila do baráže o ME ve Slovinsku. Sledoval jste cestu za postupem alespoň na dálku? A jak to nyní vypadá s Vašim působením u národního týmu? Je ve hře, že byste se vešel do kádru pro zářijovou baráž?

Samozřejmě, že jsem repre sledoval a klukům gratuluju. Cíl se podařilo napůl splnit, teď se musí zvládnout ještě baráž. A co se týče mé osoby? Nemůžu říct, není to otázka pro mě.

Další aktuality

Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii
Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii 28.03.2024

Třetí čtvrtfinále play off 1. Futsal ligy viděli ve čtvrtek fanoušci v Edenu. Slávisté nedali Chomutovu šanci a vyhráli vysoko 8:2. Na prvních šesti gólech se třemi góly a třemi asistencemi podílel slávista Jan Křemen.

Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin
Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin 28.03.2024

Svaz futsalu přichystal na třetí utkání série mezi Slavií a Chomutovem speciální rozšířené vysílání, které začíná na YouTube a ČT sport Plus už ve čtvrtečních 19:40 hodin. Dívejte se, bude na co!

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.