Loni se oba celky utkaly také ve čtvrtfinále. Lépe postavená po základní části byla Slavia, která vyhrála sérii 3:1 na zápasy, ale čtvrtfinálový zápas v Plzni prohrála vysoko 2:10.

V letošní základní části se lépe vedlo sešívaným. Ti nejprve remizovali v Plzni 2:2 a v posledním kole vyhráli doma 7:4. Podaří se Interobalu poprvé v sezoně Slavii porazit?

Petr Kučera (trenér SK Interobal Plzeň): „Začíná to, na co jsme se od srpna připravovali. Poslední dva týdny jsme se poctivě připravovali a k tomu nám byl velmi prospěšný poslední zápas v Edenu. Mohli jsme se zaměřit na naše chyby a také na silné herní situace Slavie. Hrozně se těším až to všechno začne, pokud by se nám povedlo postoupit do semifinále, tak by to byl historický úspěch klubu. Slavia je obrovsky silná, má spoustu reprezentantů, ale věřím v naše odhodlání a velkou diváckou kulisu, která nás požene za prvním vítězstvím. Pro celou sérii je první zápas velmi důležitý a domácí prostředí může být v této vyrovnané sérii tím pomyslným jazýčkem na vahách.“

Martin Brychta (trenér SK Slavia Praha): „Už aby to začalo, reprezentační pauza se zdála pěkně dlouhá, už potřebujeme zase hrát a jít zápas do zápasu. Chceme v duelu s Plzní uspět, i když víme, že se na nás soupeř dobře připraví, a že nás čeká neúprosný boj o každý metr palubovky. Pokud se nestane něco nečekaného, tak bychom měli jít do prvního zápasu v kompletním složení, to je určitě velice dobrá zpráva.“

SK Interobal Plzeň – SK Slavia Praha (pondělí 19:00, SH Lokomotiva, živě na CHANCE.cz)

Profil haly

Plzeň | Lokomotiva

Více
Adresa Úslavská 75, 326 00 Plzeň
Kapacita 1000 sezení / 400 stání
Vstupenky 65 Kč dospělí
Sleva pro FUTič mládež do 130 cm zdarma

Další aktuality

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?