Oceláři utekli ze sestupové oprátky minulý zápas v Plzni, kdy o své výhře rozhodli jedenáct vteřin před koncem. Hodonín však také vyhrál, a tak Třinečtí zůstali o bod předposlední. Nyní však vyzvou poslední Hradec Králové. Musí vyhrát a doufat, že Tango Hodonín doma neporazí mistrovskou Chrudim. Je jasné, že domácí cítí velkou šanci. Hradec Králové však v posledním kole ukázal, že sezonu nevypouští. Doma remizoval se Spartou 3:3. Pražané zachránili bod až v poslední minutě. První souboj těchto celků v tomto ročníku dopadl lépe pro Třinec, který na východě Čech vyhrál 6:2.

Ondřej Kreželok (trenér SKP Ocel Třinec): „V pátek jsme byli jedenáct sekund od sestupu do druhé ligy a už jsme ani sami nevěřili v zázrak. Ten však přišel a do posledního kola vstupujeme v mnohem lepší pozici než do toho minulého. Teď před sebou máme na dostřel nejenom Tango, ale i Českou Lípu a Vysoké Mýto. Opravdu se mi nechce věřit, že bychom se vzhledem k losu neměli zachránit. Jenomže po domácím duelu s Lípou mi je jasné, že jsme schopni s Hradcem nevyhrát, a tak se potopit vlastně sami. Hlavně nesmíme soupeře podcenit, sice už o nic nehraje, ale jak ukázal se Spartou, nevzdá se sám bez boje. Nečekám vůbec odevzdaného soupeře, spíše naopak, může hrát uvolněně a ničím se nestresovat, nikdo od něj nic nečeká. Za to my budeme pod obrovským tlakem, který nám zrovna nesvědčí. Snad ale poslední krok zvládneme a bude nám stačit na přepsání naší historie.“

Miroslav Semerád (asistent trenéra MADOS MT Hradec Králové): „I přesto, že už v podstatě o nic nehrajeme, budeme se snažit navázat na naše předchozí výkony, abychom se s CHANCE futsal ligou rozloučili se ctí. Takže rozhodně nechceme náš poslední zápas pojmout jako výlet, budeme chtít bodovat!“

SKP Ocel Třinec – Mados MT Hradec Králové (pátek 20:00, SH Stars)

Profil haly

Třinec | Stars

Více
Adresa Tyršova 275, Třinec
Kapacita 410 sezení / 200 stání
Vstupenky 50 Kč
Sleva pro FUTič mládež, ženy a důchodci zdarma, permanentní vstupenky 400Kč

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?