Oba nám řekli pár slov o tom jak vidí poslední zápasy, play-off a něco drobet k jejich vousům. Navíc nám Štrajtík řekne... jak viděl důležitý moment v posledním zápase proti Spartě. Jeho gól dvě vteřiny před koncem rozhodl utkání. Tak jdeme na to!

Jak vidíš poslední dva zápasy. Doma proti Třinci a pak na Slavii?

Štrajt: Oba zápasy jsou pro nás důležitý, hraje se o dalších šest bodů do tabulky a hlavně o postavení v play-off. Všichni si přejeme udržet třetí pozici po základní části.

Kubíček: Zvládli jsme důležitý zápas na Spartě, ale čeká nás Třinec, který hraje o záchranu a myslím že to bude ještě těžší zápas, ale hrajeme doma takže nic jiného než výhru nebereme. Poslední kolo na Slávii bude generálka na play off, takže určitě nebudeme chtít prohrát.


Těšíš se na play-off a na koho by jsi chtěl ve čtvrtfinále narazit?

Kubíček: Na play off se těším, mám rád zápasy kdy jde o všechno, v play off pro mě začíná sezóna. Spíš slyším jak všichni chtějí Plzeň, že si na nás věří, takže mě je to jedno koho budeme mít.

Štrajt: Loňskou sezónu jsem kvůli zranění lýtkového svalu o play off přišel, pro tělo to byla už nadměrná zátěž a i proto o sebe tutu sezónu více pečuju hlavně abych si play off zahrál. Soupeře neřeším krom prvních dvou týmů může každý porazit každého.


V čem teď vidíš sílu našeho plzeňského týmu?

Kubíček: Myslím, že už jsme si na sebe docela zvykli všichni. Ukázali jsme si, že i když prohráváme tak to dokážeme otočit, takže vnitřní sílu máme. Když dodržujeme na hřišti to co si řekneme v kabině, tak dokážeme hrát vyrovnanou partii s kýmkoliv.

Štrajt: Na tréninku se nás schází i osmnáct hráčů, v kabině je skvělá atmosféra a to hlavní, že na hřišti dokažeme dřít jeden za druhého, již několikrát jsme to dokázali.


Venco... kdy máš v plánu se oholit?

Kubíček: Zatím to v plánu nemám, nechci se rozvádět. (smích)


Takže se to doma manželce líbí?

Kubíček: Přesně tak, bez vousů vypadám prý ještě hůř než teď. (smích)


Miki vousy už k tobě taky patří. Necháš si je už napořád a jak si na to zvykla tvoje snoubenka Barča?

Štrajt: Vousy mě dělají starším a možná proto s tím Barča problém nemá. (smích)  A i kdyby ne... tak je nosím přeci na sobě já. (smích) 


Jaké to bylo dát rozhodující gól na Spartě dvě vteřiny před koncem? 

Štrajt: Proti Spartě jsme to přesně otočili naší houževnatostí. Celý druhý poločas jsme šli za tím, že s výsledkem chceme něco udělat. Taková výhra je pro psychiku hráče mnohem cennější než výhra 7:0.


Když jsi tam naběhl... věřil jsi si, že to trefíš?

Štrajt: Já vůbec netušil, že je jen pár vteřin do konce. Holda s Abrsem to super vymysleli a já to chtěl trefil doleva nahoru. Ta střela šla nakonec po zemi mezi nohy takže se moc chválit nemůžu. (smích)

Další aktuality

Bohemians slaví první historickou výhru!
Bohemians slaví první historickou výhru! 06.09.2024

Bohemians slaví první historickou výhru v 1. Futsal lize! V domácí hale sice prohrávali s Chomutovem 3:5, ale pak Klokani nastříleli šest branek a vyhráli 9:5! Kosina, Lízálek a Nekvasil dali po dvou brankách, jedním gólem k prvním třem bodům přispěli Hora, V. Holub a O. Holub.

Kadaň vyhrála v Mělníce a vede tabulku
Kadaň vyhrála v Mělníce a vede tabulku 06.09.2024

Čtyři branky brazilských hráčů zajistily další tři body pro zatím stoprocentní Inter Kadaň. Domácí Mělník dokázal snížit až v závěru na 1:4. Severočeši se po dvou kolech vyšvlihli do čela tabulky.

Rapid podruhé v sezoně remizoval. Překvapil v Brně
Rapid podruhé v sezoně remizoval. Překvapil v Brně 06.09.2024

Dva střelci zařídili v pátek večer v Brně remízu 2:2. Domácí Helas Brno před zraky nového vedení pouze remizoval s ústeckým Rapidem 2:2. Za domácí se dvakrát trefil Perina, za hosty Brazilec Hernandez.