Novou posilou do Benaga je Saul! Proč do Benaga přichází a jaké bude mít pokyny v týmu?

Saula jsem přivedl do týmu, protože mi scházel poslední článek do mozaiky kterou jsem letos poskládal. Je to pan hráč, zkušení mistr Španělska s El Pozo Murcii, bývalý reprezentant Španělska a jeden z největších hvězd v italské lize za posledních pět sezón. Je to další „komandant“ dozadu, který s maestrem Marcelem budou moci vést tým na hřišti a bude nápomocen pro mladé kluky v bojích v play-off. Očekávám od něj další kvalitu v naši defenzívě.

Je to jak potvrzuješ další zkušený cizinec! Jak proběhlo jednání a kdy vznikla dohoda na kontraktu v Benagu?  

Jeho dostat za normálních okolností do české ligy skoro nešlo, protože v Real Rieti byl jeden z nejlepších hráčů týmu a tím pádem i astronomicky placen. Byla to rychlá reakce, protože kdyby se dohoda oddalovala tak bych ho ztratil. Proto jsem ani neměl čas se bavit s vedením ohledně jeho přestupu do Benaga, rozhodl jsem se vyloženě sám. Velký plus byl že se známe z Elite Round v Kazachstánu kde hrál proto Feniksu za Rieti. Jeho kamarádem byl spoluhráč z týmu a albánský reprezentant Halimi a díky jemu a Marcelovi se kterým se znají z dob El Pozo Murcii byla práce jednodušší. Oba dva mi oznámili že chce změnu protože se necítí dobře a zda bych ho chtěl. Odpověď byla jednoznačná! A dohoda také rychlá a vstřícná!  

V čem je Saul jiný? V čem jsou jeho přednosti?  

Saul je jiný v hodně věcech, ale to nejdůležitější bude využít zkušenost kterou má za ta léta odehraná ve dvou nejlepších ligách Evropy (Španělsko Itálie). Jeho vítězná mentalita a profesionální přístup k tréninkům a zápasům pomůže zvednout mladší hráče zase o něco výš. Začalo to Marcelem, pak se k nám v prosinci přidal další super příklad profíků Sidnei s teď se Saulem si myslím že to bude super!

S kým bude ve čtyřce? Ke komu podle tebe zapadne v sestavě?

Představu s kým bude hrát mám, ale teď do konce ligy bude hrát s každým aby je co nejdříve a nejlépe poznal. Role kterou přišel hrát si potom převezme v play-off.

Je již Benago kompletní?

Co se týká cizinců jsme komplet! S tuzemci jsem ještě neskončil, jednoho až dva hráče chci přivézt do play-off. Kluci už dostali laso a předběžně se s nimi počítá. Vydržme ještě pár týdnu. Hráče Michala Hlouška jsem již získal od Hradce Králové. Bude s námi nějakou dobu trénoval a byl na testech. Chci mít i silnou lavičku. Teď se mi bude pracovat s radostí a i sestavení týmu bude super pozitivně problematicky. Konečně si postavím tým dle zásluhy, jak ten dotyční pracoval během týdne na tréninku, jak odehrál zápas a jaký byl jeho přístup k dalšímu zápasu. Kvalita tréninku se nám znovu zvedne o nějaké procento, protože nikdo nebude mít jasné místo v sestavě.

Po posledním zápase s Chrudimí a pokud bude finále Benago – Chrudim. Vyhraje Benago ligu? je to nejblíž v celé historii Benaga získat titul?

Já si myslím blízkost k titulů bylo loni také, protože i když jsme prohráli v sérii 3:0 tak jsme paradoxně vedli ve všech zápasech. Dvakrát jsme vedli v Chrudimi a u nás ve Zruči dokonce už 3:0. Byla to ale pro nás super zkušenost, kterou letos chceme využít. Nejdříve se musíme dostat do finále a tam už podat výkony které jsme podávali v obou ligových zápasech (0:1 ve Zruči, 3:3 v Chrudimi) kde jsme byli lepší než Era-Pack. S příchodem Saula si myslím, že budeme k titulu ještě blíž, ale podotýkám musíme se nejdříve dostat do finále! Pak ať se děje vůle boží.

Další aktuality

Marek Kopecký: Jestli chceme titul, musíme jezdit jinak
Marek Kopecký: Jestli chceme titul, musíme jezdit jinak 19.05.2024

Zatímco po výhře v Heřmanově Městci trenér Plzně Marek Kopecký své hráče chválil, po domácí prohře žádný důvod k pozitivnímu hodnocení nenašel. Hlavní rozdíl viděl v bojovnosti a nasazení, které jeho svěřenci musí v pokračování série změnit, aby uspěli.

Radim Záruba: Výhodu jsme si vzali zpět
Radim Záruba: Výhodu jsme si vzali zpět 19.05.2024

Radim Záruba se zatím trefil v obou finále, zatímco po domácím utkání neměl důvod k velké radosti, přestože jeho gól byl výstavní, v Plzni se mohl kromě důležité branky radovat i z výhry. Jeden z klíčových chrudimských hráčů nastupuje ve finále po sedmi letech a cítí se na palubovce dobře.

Denis Jiří Kočovský: Nejvíc mi fandí děda v Březnici
Denis Jiří Kočovský: Nejvíc mi fandí děda v Březnici 08.05.2024

Premiéra v základní sestavě A-týmu přišla pro slávistického juniorského mistra Denise Jiřího Kočovského ve třetím semifinále proti mistrovské Plzni. Na nervozitu neměl mladý futsalista příliš času, odvedl spolehlivý výkon a završil tak úspěšnou sezonu, před kterou do Edenu přišel ze Sparty.