RK Helas Brno je posíleno o vítězství 3:1 v Třinci, které domácí celek posunulo v tabulce na páté místo se ziskem třiadvaceti bodů. Slavia naopak prohrála vyrovnaný duel na palubovce Litoměřic, a navíc přišla o vyloučeného reprezentanta Novotného. Pražané jsou momentálně až na sedmé příčce a mají o bod méně než Rádio Krokodýl Helas.

První vzájemný zápas v Praze skončil remízou 2:2. Dvěma góly se blýskl brněnský Vojtěch Cupák. Podaří se Helasu opět sešívané obrat o body?

David Cupák (kapitán RK Helas Brno): „V zápase se Slavií chceme potvrdit body, které jsme získali v Třinci. Myslím si, že v zápase příliš branek padat nebude. Oba týmy mají velmi kvalitní brankáře. Navíc Slavii bude chybět vykartovaný Jirka Novotný. Pokud se nic zásadního nestane, sestava zůstane stejná, jak v zápase v Třinci.“

Martin Brychta (trenér SK Slavia Praha): „Helas vyhrál v Třinci, bude to pro ně velké povzbuzení, a nás čeká další těžký zápas. My musíme utkání proti Litoměřicím hodit za hlavu a připravit se na soupeře, který hraje trochu jiným stylem. Očekávám velice bojovné utkání z obou stran. Co se týká naší marodky, poslední utkání nedohrál Jan Homola, jeho start je přinejmenším nejistý, chybět nám bude i Jiří Novotný. Musíme se tím vyrovnat a potvrdit herní zlepšení z posledních dvou utkání.“

Rádio Krokodýl Helas Brno – SK Slavia Praha (pátek 19:30, SH Vodova)

Profil haly

Brno | Vodova

Více
Adresa Vodova 336/108, Brno
Kapacita 2900 diváků
Vstupenky 50 Kč dospělí

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?