Oba celky jsou v nelichotivé situaci. Sparta naposledy remizovala 5:5 v Brně a je se sedmnácti body osmá. Hodonínské Tango prohrálo doma s Benagem a je na desátém místě. Navíc má o bod méně než Sparta. O náboj zápasu je tedy postaráno.

První vzájemný zápas vyšel Tangu. A rád na něj vzpomíná Tomáš Veselovský, který vstřelil Spartě hattrick, a jeho mužstvo vyhrálo 4:0.

Igor Vodecký (asistent trenéra Sparty Praha): „Zápas proti Tangu bude o šest bodů. Samozřejmě ho chceme zvládnout a získat body do tabulky. Jsme si vědomi síly Tanga a určitě se svědomitě připravíme, abychom odevzdali maximum. Věřím v naši sílu a futsalovou kvalitu, kterou v pátek ukážeme.“

Marian Berky (trenér FC Tango Hodonín): „Proti Spartě se připravujeme na další důležitý zápas, z kterého musíme vybojovat alespoň bod, jestli chceme udržet kontakt se zbytkem tabulky. Nepochopitelný je pro mě přístup svazu, který úplně ignoroval reprezentační asociační termín, kdy se v celé Evropě nehraje žádná liga, jen v ČR je vložené ligové kolo. V soutěži, která se pyšní mužstvy s reprezentanty z ciziny, je to o to horší. Kdyby se duel přeložil, jak jsme požadovali, a udělal se z něj televizní zápas, mohl divák vidět velmi dobrý futsal se čtyřmi slovenskými reprezentanty, několika českými a dvěma reprezentačními hráči do 21 let. Takový zápas by měl ohromný náboj. Místo toho mají problémy oba kluby, ale hlavně slovenská reprezentace, která ve finální fázi přípravy přijde proti Chorvatsku úplně zbytečně o několik hráčů. Chlapcům však věřím, že i beze mě zápas zvládnou a přivezou do Hodonína body.“

AC Sparta Praha – FC Tango Hodonín (pátek 20:30, Aréna Sparta – živě CHANCE.cz)

Profil haly

Praha | UNYP

Více
Adresa Podvinný mlýn 2131/11, 190 00 Praha 9-Libeň
Kapacita 1100 sezení / 250 stání
Vstupenky 60 Kč, majitelé permanetky AC Sparta Praha a HC Sparta Praha zdarma

Další aktuality

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.

Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol
Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol 26.03.2024

Ve čtvrtek od 20 hodin před kamerami projektu Futsalové pondělí bude pokračovat vyrovnaná série mezi domácí Slavií a Oxyworld Baník Chomutov. Jeden z týmů získá mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?

André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol
André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol 25.03.2024

Chrudim vyhrála v Modřicích nad Žabinskými Vlky 5:1 a v pátek už může dotáhnout postup do semifinále. Žabinští Vlci vzdorovali až do třinácté minuty, kdy začal svoji cestu za hattrickem André, po jednom gólu obstarali Igor Martins a Záruba. Za domácí se v závěru prosadil Havlín.